Eskari on etsimistä, tehtäviä ja tutkimista, liikettä ja leikkiä.

Piirroskuva

Eskarissa opitaan yhteistyö- ja kaveritaitoja!

Esiopetuksen tavoitteita on yhteistyössä vanhempien kanssa edistää ja tukea lapsen kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä vahvistaa lapsen vuorovaikutustaitoja ennen kouluikää.  Leikin ja myönteisten oppimiskokemusten avulla lapsen itsetuntemus vahvistuu.

 

Esiopetus

Piirroskuva

1.1.2015 voimaan tulleen lain mukaisesti lapsen on osallistuttava ennen oppivelvollisuuden alkamista vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Perusopetuslain (26 a §) mukaan lasten on oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Maksuttoman esiopetuksen laajuus on Opetushallituksen mukaan vähintään 700 tuntia eli keskimäärin neljä tuntia päivässä. Tarvittaessa esioppilaalle voidaan varata maksutonta varhaiskasvatusta esiopetuspäivän päätteeksi tai aamuun ennen esiopetuksen alkua. Eskaripäivien aikataulu ma-pe klo 10.20-14.20.

Esiopetus ja perusopetus ovat tiiviissä yhteistyössä ja siirtymä esiopetuksesta perusopetukseen on vaivaton yhteistyön johdosta. Meillä on yhteinen henkilökunta ja yhteiset tilat.

Lapsi lukee kirjaa

Esiopetus 2024-2025

Ilmoittautuminen Pelkosenniemen esikouluun lukuvuodeksi 2024-2025 ja se koskee vuonna 2018 syntyneitä lapsia.

Esiopetukseen sekä täydentävään varhaiskasvatukseen ilmoittaudutaan sähköisesti 31.3.2023 mennessä alla olevan ilmoittautumislinkin kautta.

Ilmoittautuminen eDaisy-palvelun kautta 

Ohjelmaan kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella, joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Esiopetus alkaa 12.8.2024 ja esiopetusta annetaan koulun toiminta-aikoina, ma-pe klo 10.20-14.20. Esiopetus on maksutonta.

Tervetuloa eskariin!