Liikuntapalvelut

Piirroskuva

Pelkosenniemen kunta ja kunnan alueella toimivat kolmannen sektorin toimijat tarjoavat monipuolista toimintaa kuntalaisille.

Kunnan itse tuottamat liikuntapalvelut täydentävät paikallista liikuntatarjontaa. Palveluiden kohderyhmän ajatellaan käsittävän kaikki kuntalaiset. Liikuntamahdollisuuksia pyritään tarjoamaan erityisesti kuntalaisten omissa elinympäristöissä ja yhteisöissä.

 • Kunta tarjoaa maksuttomia ryhmäliikuntatunteja.

  Kevät 2024

  Maanantai

  Klo 17:00-18:00 Toiminnallinen kuntopiiri, Paikka: Koulun liikuntasali

  Tiistai

  Klo 10:30-11:00 Vesijumppa, Paikka: Kemijärven uimahalli Poukama

  Keskiviikko

  Klo 12:00-12:45 Tasapainojumppa, Paikka: Vanha alakoulu

  Klo 15:00-17:00 Nuorten liikuntasalivuoro + saliohjaus, Paikka: Koulun liikuntasali

  Klo 17:15-18:45 Höntsäpelit, Paikka: Koulun liikuntasali

  Torstai

  Klo 11:30-12:30 Ikäihmisten kuntosalivuoro, Paikka: Kuntosali

 • Maksuton liikuntaneuvonta auttaa vähän liikkuvia löytämään kipinän liikuntaan.

  Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien alueella on vuoden 2022 aikana alkanut liikunnallisen elämän tavan kehittämishanke. Hankkeen tarkoituksena on lisätä 15-65-vuotiaiden henkilöiden liikunta-aktiivisuuden lisääminen.

  Hankkeessa toimivaan liikunnanohjaajaan voi olla yhteyttä kuka tahansa Pelkosenniemellä ja Savukoskella asuva henkilö, joka kaipaa henkilökohtausta ohjausta tai uusia tuulia omaan harrastamiseensa. Pääpaino ohjauksissa on kuitenkin vähän liikkuville henkilöillä, muiden kanssa voidaan tehdä yhteistyötä resurssien riittävyyden mukaisesti.

  Hankkeen puitteissa voimme käytännössä harrastaa melkein mitä vain, aina kävelystä suunnistuksen ja sulkapallon kautta jousiammuntaan tai sitten ihan vain mennä kuntosalille. Vain mielikuvitus on lajivalikoimassa rajana. Hankkeesta ei kuitenkaan mahdollista korvata pääsylipun hintoja kauempana tapahtuviin harrastuksiin tai välinehankintoja – muuten kaikki ohjaustunnit ovat maksuttomia frisbeegolfista kuntosaliin.

  Hankkeesta vastaa: liikuntaneuvoja.

 • Kemijärven kansalaisopisto tarjoaa kunnan alueella monipuolisia tunteja. Kansalaisopisto tarjoaa kursseja, joihin ilmoittaudutaan erikseen. Tunnit ovat maksullisia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kansalaisopiston nettisivuilla.
  Kemijärven kansalaisopisto

  Muita lähiseudulla toimivia opistoja ovat
  Revontuli-opisto
  Rovala

   

 • Kunta järjestää uimakuljetuksia Kemijärvelle talvikaudella. Uimakyydityksen hinta on 4€, joka maksetaan uimahallin kassalle. Hinta pitää sisällään kuljetuksen sekä sisäänpääsyn Kemijärven uimahalli Poukamaan.

  HUOM! Kyydityksessä on kunnan edustaja mukana, mutta jokainen uimaan menevä on vastuussa itsestään uimahalliin mennessään. Uimataidottomilla lapsilla pitää olla huoltaja mukana.

   

 • Pelkosenniemen kunta, Pyhätunturin Hiihtokoulu ja Pyhätunturi Oy järjestävät yhteistyössä maksutonta lasketteluopetusta Pelkosenniemen kunnan lapsille ja nuorille.

  Jokainen vastaa omasta välinehankinnasta/-vuokrauksesta sekä lippukustannuksista. Kerhoajoille on mahdollista vuokrata välineet alavuokraamosta 20 €/kerta (hinta vuonna 2024 keväällä). Osallistujat ovat vakuutettuja rinteessä tapahtuvaan toimintaan.

  Ensimmäisellä kerralla toivotaan, että molempien ryhmien innokkaat laskettelijat kokoontuisivat alavuokraamon eteen. Tällöin paikalla on molempien ryhmien hiihdonopettajat. Tarkoituksena on tehdä ryhmäjako sekä tutustua ryhmäläisiin.

  Maksuttoman laskettelukerhon mahdollistavat vuonna 2024 keväällä:
  Alltime, Bliss Adventure, Cafe Loimu, Camp Kitchen & Bar, Hanki Baari, Kairankutsu, K-Market Pyhäntähti, Lääkäripalvelu Bene Finlandia Oy, Pelkosenniemen Yrittäjät Ry, PyhäHippu, Pyhän lääkäripalvelu, Pyhäsafaris, Pyhätunturi Oy, Ravintola Huttuhippu, Ravintola Tsokka, Ravintola Popolo, Sunday Morning Resort.

  Lasketteluopetusta on vuonna 2024 keväällä seuraavasti:

  Perjantaisin klo 18:00-19:30 kokoontuu edistyneempien laskettelijoiden ryhmä, jossa harjoitellaan laskettelun monipuolisia ulottuvuuksia (rinne, parkki yms.) Tavoitteena on saada lapsia ja nuoria innostumaan laskettelun eri muodoista. Osallistujilla tulee olla peruslaskutaito. Opetusta järjestetään: 12.1.–16.2. ja 8.3.–29.3.

  Lauantaisin klo 10:00-11:30 kokoontuu ryhmä, jossa hiihtokoulun opettajat opettavat vasta-aloittelijoita, ja niitä, jotka haluavat kehittää omaa perusosaamista ja varmuuttaan rinteessä. Opetusta järjestetään: 13.1.–17.2. ja 9.3.–30.3.

  Linkki vuoden 2024 kevään lasketteluopetuksen ilmoittautumiseen: https://forms.gle/h8ddAbXYVp8GCDAq9

  Ilmoittautumiset 8.1.2024 mennessä.

  Lisätietoja:
  Vapaa-aikaohjaaja