Liikuntapalvelut

Piirroskuva

Pelkosenniemen kunta ja kunnan alueella toimivat kolmannen sektorin toimijat tarjoavat monipuolista toimintaa kuntalaisille.

Kunnan itse tuottamat liikuntapalvelut täydentävät paikallista liikuntatarjontaa. Palveluiden kohderyhmän ajatellaan käsittävän kaikki kuntalaiset. Liikuntamahdollisuuksia pyritään tarjoamaan erityisesti kuntalaisten omissa elinympäristöissä ja yhteisöissä.

 • Kunta tarjoaa maksuttomia ryhmäliikuntatunteja.

  Syksyn 2023 ryhmäliikuntatunnit alkavat 4.9. alkaen

  Maanantai

  Klo 10:00-10:45 Tasapainojumppa, Paikka: Vanhan alakoulun liikuntasali

  Klo 17:00-18:00 Kuntopiiri, Paikka: Koulun liikuntasali

  Tiistai

  Klo 11:00-11:30 Vesijumppa, Paikka: Kemijärven uimahalli Poukama

  Huom! Alkaa 19.9.

  Keskiviikko

  Klo 14:00-17:00 Nuorten liikuntasalivuoro + saliohjaus, Paikka: Koulun liikuntasali

  Klo 17:15-18:45 Höntsäpelit, Paikka: Koulun liikuntasali

  Torstai

  Klo 14:30-15:30 Fysiojumppa, Paikka: Koulun liikuntasali

  Klo 17:00-18:00 Tehotreeni, Paikka: Koulun liikuntasali

 • Maksuton liikuntaneuvonta auttaa vähän liikkuvia löytämään kipinän liikuntaan.

  Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien alueella on vuoden 2022 aikana alkanut liikunnallisen elämän tavan kehittämishanke. Hankkeen tarkoituksena on lisätä 15-65-vuotiaiden henkilöiden liikunta-aktiivisuuden lisääminen.

  Hankkeessa toimivaan liikunnanohjaajaan voi olla yhteyttä kuka tahansa Pelkosenniemellä ja Savukoskella asuva henkilö, joka kaipaa henkilökohtausta ohjausta tai uusia tuulia omaan harrastamiseensa. Pääpaino ohjauksissa on kuitenkin vähän liikkuville henkilöillä, muiden kanssa voidaan tehdä yhteistyötä resurssien riittävyyden mukaisesti.

  Hankkeen puitteissa voimme käytännössä harrastaa melkein mitä vain, aina kävelystä suunnistuksen ja sulkapallon kautta jousiammuntaan tai sitten ihan vain mennä kuntosalille. Vain mielikuvitus on lajivalikoimassa rajana. Hankkeesta ei kuitenkaan mahdollista korvata pääsylipun hintoja kauempana tapahtuviin harrastuksiin tai välinehankintoja – muuten kaikki ohjaustunnit ovat maksuttomia frisbeegolfista kuntosaliin.

  Hankkeesta vastaa: liikuntaneuvoja.

 • Kemijärven kansalaisopisto tarjoaa kunnan alueella monipuolisia tunteja. Kansalaisopisto tarjoaa kursseja, joihin ilmoittaudutaan erikseen. Tunnit ovat maksullisia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kansalaisopiston nettisivuilla.
  Kemijärven kansalaisopisto

  Muita lähiseudulla toimivia opistoja ovat
  Revontuli-opisto
  Rovala

   

 • Kunta järjestää uimakuljetuksia Kemijärvelle talvikaudella. Uimakyydityksen hinta on 4€, joka maksetaan uimahallin kassalle. Hinta pitää sisällään kuljetuksen sekä sisäänpääsyn Kemijärven uimahalli Poukamaan.

  HUOM! Kyydityksessä on kunnan edustaja mukana, mutta jokainen uimaan menevä on vastuussa itsestään uimahalliin mennessään. Uimataidottomilla lapsilla pitää olla huoltaja mukana.