Myytävät tontit ja kiinteistöt

Piirroskuva

Pelkosenniemen kunnan alueella on myytävänä useita tontteja. Lisätietoa myytävistä tonteista voi kysyä tekniseltä toimistolta.

Maisemakuva

Tulitko käymään vai jäädäksesi? Oma koti näistä maisemista?

Piirroskuva
Piirroskuva

Kanervikkokadun alueen tontit sijaitsevat noin 4km päässä Pyhätunturin keskuksesta. Kunnalla on myynnissä rivitalo- ja asuinkerrostalotontteja sekä liikerakennustontti.

Kiimaselän alueen tontit sijaitsevat Pyhätunturin tunturijonon pohjoispuolella noin 8 km Pyhätunturin liikekeskuksesta. Tonteilta avautuu hieno näkymä tunturijonolle ja alueelta on hyvät yhteydet latu- ja kelkkareiteille. Alueen valaistut kaavatiet ovat kunnan ylläpitämät. Tontit löytyvät myös kunnan tonttipörssistä.

Kohkosen alueen tontit sijaitsevat noin 4 km Suvannon kylästä pohjoiseen Kohkosen altaan tuntumassa.

Malilan Rn:o 27:10 omakotitalotontti sijaitsee kirkonkylän keskustassa Kemijoen rannalla. Tontin pinta-ala on 1790 m2 ja rakennusoikeutta 447,5 krs-m2.

Hotellitontteja Pyhän ydinalueella. Alueelle saa rakentaa hotellin ja siihen liittyviä palvelutiloja sekä lomahuoneistoja. Rakennusoikeudet 10 000 m² ja 5700 m². Tontit (korttelit 404 KL-1 ja 403 KL-1) sijaitsevat Pyhätunturin liikekeskuksen alueella, laskettelurinteiden ja uuden Pyhä-express tuolihissin läheisyydessä.

Yksityisten tontteja löytyy kunnan tonttipörssistä.

 

Piirroskuva

Tonttipörssi

Tonttipörssistä löytyy kunnan sekä yksityisten tontteja.

 

Kun klikkaat Tonttipörssi -linkkiä, niin sen vasemmalla hakuvalikosta tulee valita tonttipörssi. Valinnan jälkeen on mahdollista selata tontteja eri käyttötarkoituksin.

Tonttipörssi
Piirroskuva

Omakoti- ja rivitalotontit luovutetaan pääsääntöisesti asemakaava- ja yleiskaava-alueella joko vuokraamalla tai myymällä tontinsaajan oman valinnan mukaisesti ja kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi. Omakoti- ja rivitalotonttien vuokra-aika on 50 vuotta ja vuosivuokra on 5 % luovutushinnasta sidottuna elinkustannusindeksiin.

Asuinkerrostalotontit myydään tai vuokrataan kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi. Vuokra-aika on 50–60 vuotta ja vuosivuokra on 5 % tontin luovutushinnasta sidottuna elinkustannusindeksiin.

Loma-asuntotontit myydään kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi.

Teollisuustontit luovutetaan joko myymällä tai vuokraamalla kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi. Vuokra-aika on 30–50 vuotta ja vuosivuokra on 5 % tontin luovutushinnasta sidottuna elinkustannusindeksiin.

Liiketontit luovutetaan joko myymällä tai vuokraamalla kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi. Vuokra-aika on 30–50 vuotta ja vuosivuokra on 5 % tontin luovutushinnasta sidottuna elinkustannusindeksiin.

Muut tontit tai rakennuspaikat luovutetaan joko myymällä tai vuokraamalla kunnan päättämin luovutusehdoin. Varausaika on yksi vuosi. Vuokra-aika on 10 – 50 vuotta ja vuosivuokra on 5 % tontin / rakennuspaikan arvosta sidottuna elinkustannusindeksiin.

Asema- ja yleiskaavan mukaisia puistoja ja reittiverkoston tarvitsemia alueita ei myydä. Em. alueista voidaan tehdä lyhytaikaisia vuokrasopimuksia, mutta siten että alueen kaavallinen maankäyttö ei häiriinny. Kunta pyrkii hankkimaan yleisiä alueita omistukseensa tarpeidensa mukaan. Metsä- ja maatalousalueet, joita kunta ei tarvitse, myydään tarjousten perusteella käyvällä hinnalla. Nämä päätetään erikseen kunnan hallintosäännön mukaisesti. Tonteille joille hinnat on määritelty, varausmaksuna peritään tontin/rakennuspaikan vuosivuokra 5 % ja se on ehtona varauksen vahvistamiselle. Varausmaksu hyvitetään hallinta- tai omistusoikeuden siirtymispäivästä lukien.

Tontit

 • Kanervikko- ja Varvikkokadun alue on tarkoitettu vakituisen asumisen alueeksi. Alueella on asuinkerros- ja -rivitalotontteja.

  Kanervikkokadun asemakaava

 • Kiimaselän alueen tontit sijaitsevat Pyhätunturin tunturijonon pohjoispuolella noin 8 km Pyhätunturin liikekeskuksesta. Tonteilta avautuu hieno näkymä tunturijonolle ja alueelta on hyvät yhteydet latu- ja kelkkareiteille. Alueen valaistut kaavatiet ovat kunnan ylläpitämät. Tontit löytyvät myös kunnan tonttipörssistä.

  Kiimaselän alueen tonttien hinnat ovat alkaen 4400 €.Vesi- ja viemäriliittymämaksu on 50,61 € rakennusoikeusneliömetriltä.

   

  Tonttialueen kartat ja kaavamääräykset

  Tonttialueen yleiskartta ja varaustilanne

  Vanha tonttialue

  Vanhan tonttialueen kaavakartta Vanhan tonttialueen hinnasto

  Uusi tonttialue

  Uuden tonttialueen kaavakartta Uuden tonttialueen kaavamääräykset Uuden tonttialueen hinnasto

 • Jurmunpalon tontit

  Kohkosen alueen tontit sijaitsevat noin 4 km Suvannon kylästä pohjoiseen Kohkosen altaan tuntumassa. Tontit ovat vapaa-ajan asumiseen tarkoitettuja tontteja.

  Kortteli 4 tontit 1-2           Hinta 1681,88 €/tontti + lohkomiskustannukset 480 €/tontti

  Sijaintikartta Kaavakartta Kaavamääräykset Pyykkikartta

   

 • Malilan Rn:o 27:10 omakotitalotontti sijaitsee kirkonkylän keskustassa Kemijoen rannalla. Tontin pinta-ala on 1790 m2 ja rakennusoikeutta 447,5 krs-m2.

  Myyntihinta 24446,29 euroa (sisältää sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät)

  Sijaintikartta Kiinteistön perustiedot  Asemakaava Ilmakuva

 • Alueelle saa rakentaa hotellin ja siihen liittyviä palvelutiloja sekä lomahuoneistoja. Rakennusoikeudet 10 000 m² ja 5700 m². Tontit (korttelit 404 KL-1 ja 403 KL-1) sijaitsevat Pyhätunturin liikekeskuksen alueella, laskettelurinteiden ja Pyhä-express tuolihissin läheisyydessä.

  Tonttien tiedot:
  Kortteli 403 KL-1 III Osoite: Polartie 4 Pinta-ala: 6440 m2 Rakennusoikeus: 5700 m2
  Kortteli 404 Kl-1 IV Osoite: Polartie 2 Pinta-ala: 9107 m2 Rakennusoikeus: 10000 m2

  Tonttien tiedot Asemakaavamääräykset