Itä-Lapin kesä – jotain ainutlaatuista

Piirroskuva

Kesä Lapissa Pelkosenniemellä on unohtumaton kokemus. Yötön yö takaa valoa vuorokauden jokaiselle tunnille, joten voit lähteä patikoimaan vaikkapa keskellä yötä. Voit kokea meillä myös hillasuon tuoksun, huikeita tunturimaisemia ja solisevia vesiä. Tarjolla on rennomman lomailun lisäksi monipuolisia aktiviteetteja suppailun, kalastuksen, pyöräilylajien ja kallioseikkailun parissa. Moni Lapin kävijä menettääkin sydämensä alueelle lopullisesti. Olet odotettu ja tervetullut meille kokemaan Lapin eri vuodenajat!

Isokurun viitta

Kansallispuistojen kainalossa

Itä-Lapin matkailualue on viiden ainutlaatuisen kohteen: Posio, Pyhä-Luosto, Savukoski, Kemijärvi ja Salla alue. Se on tunnettu puhtaasta luonnostaan ja luonnon arvokkuudesta osaltaan kertovat myös alueelle sijoittuvat viisi kansallispuistoa.

Oiva kulkuväline Itä-Lappiin matkaavalle on oman auton lisäksi vaikkapa Suomen halki kulkeva juna. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä, jonne kulkee yöjunavuoro. Mukaan yöjunaan saa kätevästi myös oman auton. Tutustu VR:n junamatkoihin ja aloita Itä-Lappi lomasi suunnittelu.

VR autojuna
Kesämaisema

Koe ja nauti kesällä

Itä-Lapin yöttömässä yössä edes aika ei ole rajana. Pelkosenniemellä luonto on saavutettavanasi patikoiden, meloen ja suppaillen ympäri vuorokauden. Tunturin huipulle polkaiset vaivattomasti sähköavusteisella fatbikella, ja kameran linssin läpi ikuistat silmiä hivelevät maisemat.

Hillankukka

Marjoja kädessä

Paljon yhteistä – paljon ainutlaatuista

Itä-Lapin kohteilla on paljon yhteistä. Puhdas erämaaluonto, rauha ja hiljaisuus ovat jotakin aivan muuta kuin suuremmissa Lapin kohteissa.

Viisi Itä-Lapin kansallispuistoa napapiirin tuntumassa pitävät huolta luonnon vaalimisesta osaltaan. Sen lisäksi matkailualueet kehittävät toimintaansa vastuullisesti. Alueella toimii lukuisia ympäristösertifioituja yrityksiä, ja määrä kasvaa kaiken aikaa.

Entä jos kiertäisit viisi Itä-Lapin kohdetta kerralla? Poimi ideat alta ja kokoa juuri itsesi näköinen loma!