Pelkosenniemen talvi

Piirroskuva

Pohjoisen pimeä ei ole mustaa vaan tummansinistä. Pelkosenniemellä koet läheltä kaamoksen upeat pastellisävyt, syvänsinisen tähtitaivaan ja ilmassa kimmeltävät pakkaslumikiteet. Ensin lumi tulee ja pysyy, kerrostuu sitten korkeiksi nietoksiksi ja lopulta kevättalven voimistuva lämpö sulattaa kinokset. Tähän väliin jää monta kuukautta aikaa hienoille harrastuksille, jotka ovat mahdollisia vain talvella.

Piirroskuva

Ulkoilun monet mahdollisuudet

Kokeile tänä talvena jotain uutta tekemistä: kiinnostaisiko ehkä jääkiipeily, moottorikelkkailu tai fatbike-retki? Entä löytäisitkö uuden kipinän jo unohtamaasi lajiin, kuten maastohiihtoon tai lasketteluun? 

Tykkylumimaisemaa

Sydäntalvi

Keskitalvella eteen tulee usein päiviä, jolloin pakkanen paukkuu nurkissa. Silloin voisi olla mainio hetki käydä hierojalla tai savusaunassa, tutkia luontokeskuksen näyttelyä ja pikkuputiikkien tarjontaa, nauttia kahviloiden herkuista tai syödä illallinen ravintolassa pitkän kaavan mukaan. 

Piirroskuva
Hiihtäjä tunturissa

Kevättalvi

Kevättalven nopeasti pitenevät päivät ja auringossa hohtavat hanget houkuttelevat ulos. Pelkosenniemellä luonto on lähellä, ja huolet nollautuvat vaikkapa hiihtämällä kunnon hikilenkin, moottorikelkalla reittejä koluten tai pilkkiavannolla tuumaillen.

Hyvää tekevän liikkumisen ei tarvitse olla suorittamista, vaan päivän raitisilma-annoksen saa helposti täyteen pienillä asioilla. Käy lähilaavulla paistamassa makkaraa, nauti lasten kanssa pulkkamäestä tai tee pieni kävelylenkki talvista luontoa katsellen ja kuunnellen. Pyhä-Luoston alueella on myös useita latukahviloita, joihin on mukava poiketa hiihtämisen ja maisemien ihailun lomassa. 

Piirroskuva