Yrityspalvelut

Piirroskuva

Pelkosenniemen kunnan yrityspalvelut ovat osa julkisten yrityspalveluiden kokonaisuutta. Yritystoiminnan käynnistäminen on helpointa toteuttaa kiinteässä yhteistyössä elinkeinokoordinaattorin kanssa. Elinkeinokoordinaattorin avulla yritystoimintaa suunnitellaan johdonmukaisesti edeten, jolloin kaikki tarpeellinen tulee huomioiduksi. Näin edellytykset kannattavalle ja jatkuvalle liiketoiminnalle ovat kunnossa.

Yrityspalvelut

 • Yritystoiminnan asiantuntijat, elinkeinokoordinaattori ja maaseutuasiamies neuvovat ja heillä on ulkopuolisina henkilöinä erinomainen mahdollisuus ottaa yhteyttä julkisiin rahoittajiin ja avustaa tarvittaessa rahoitushakemusten ja muiden asiapaperien laatimisessa. Yritystulkista löydät oppaita, työkirjoja ja lomakkeita sähköisinä. Opastamme Yritystulkin käytössä.

  Yritystulkki

  Yrityksen perustamisen neuvontapalvelut sisältävät mm:

  • liikeidean arviointi
  • yrityksen perustamisneuvonta
  • yrityksen rekisteröinti ja -neuvonta
  • osuuskuntaneuvonta
  • koulutusneuvonta ja yrittäjäkoulutus
  • työvoimatoimiston starttirahaneuvonta
  • yrityksen sukupolvenvaihdosneuvonta

  Yrityksen perustamiseen Leaderin yritystuet

 • Yrityksen kehittäminen on yritysten omaehtoista, tavoitteellista toimintaa. Kehittämistyössä olennaista on yrityksen tulevaisuuden kannalta tärkeimpien kehittämisalueiden tunnistaminen ja niitä vastaavien kehittämisprosessien toteuttaminen.

  Pelkosenniemen elinkeinopalvelut auttavat yritystä yrityksen kehittämisessä

  Kehittämistyössä tärkeää on johdonmukaisen kehittämissuunnitelman laatiminen. Kehittämissuunnitelman laadinnassa on hyvä tehdä laajaa yhteistyötä niin yritys- ja elinkeinopalveluita tuottavien organisaatioiden kuin oman yrityksen koko henkilökunnan kanssa, jotta sitoutuminen kehittämistyöhön tapahtuu laajasti.

  Kehittämispalveluihimme kuuluu auttaa mm. seuraavissa aihealueissa:

  • Yrityksen kehittämissuunnitelmat
  • Rahoitusneuvonta
  • Yrittäjän ja henkilöstön koulutusratkaisut
  • Markkinoinnin ja myynnin kehittäminen
  • Digitaalisuuden ja somen hyödyntäminen
  • Tuotekehitys ja tuotteistaminen

  Opastamme myös hyödyntämään Ely- keskuksen kehittämispalveluita.
  Sähköisistä palveluistamme (yritystulkki) saat oppaita, työkirjoja ja lomakkeita. Elinkeinokoordinaattori auttaa tarvittavien laskelmien teossa.
  Olemme myös osa valtakunnallista Yritys-Suomi verkostoa. Neuvomme palvelun käyttämisessä teitä.

  Yritysten kehittämispalvelut

  Yrityssuomi.fi

  Yritystulkki

  Neuvomme myös yrityksiä investointi- ja kehittämishankkeissa: mistä voi hakea erilaisia tukia ja miten rakentaa hyvä hanke.
  Elyn yrityksen kehittämisavustus

  Leaderin yritystuet

  Ota yhteyttä, niin keskustellaan miten voimme olla avuksi!

 • IMAGO-valmennus

  Oletko vielä osallistunut IMAGO-valmennukseen? Lähde mukaan vahvistamaan osaamistasi ja ymmärrystäsi työnantajabrändin, monimuotoisen rekrytointiosaamisen, yrityskulttuurin sekä työnantajamielikuvan kehittämisestä – ja vinkkaa valmennuksesta kaverillesikin!

  Kolmipäiväinen maksuton IMAGO-valmennus auttaa tunnistamaan yrityksesi vahvuudet ja kehityskohteet työantajana. Tule mukaan oppimaan, miten syntyy työntekijöitä, asiakkaita ja muita kumppaneita houkutteleva työnantajamielikuva!

  Valmennus toteutetaan ketterästi etäyhteyksin ja ryhmämuotoisena. Se on suunnattu 2–250 henkilöä työllistäville yrityksille, joilla ei ole maksuhäiriöitä tai maksamatonta verovelkaa (tai joilla on niistä voimassa oleva maksusuunnitelma). Valmennus soveltuu myös kaiken kokoisille julkisille organisaatioille.

  Tiedäthän, että samasta organisaatiosta voi osallistua myös uudestaan?

  Haen mukaan IMAGO-valmennukseen 

 • Yritys siirtyy uudelle omistajalle joko yrityskaupalla tai sukupolvenvaihdoksella. Kummatkin ovat vaativia toimenpiteitä, joissa tarvitaan monipuolista osaamista ja tietämystä. Yrityspalveluiden asiantuntijat ja yhteistyökumppanit opastavat sukupolvenvaihdoksissa ja yrityskaupoissa myyjiä sekä ostajia. Yrityspalveluiden kautta tavoitat laajan verkoston alan asiantuntijoita, joiden kanssa yhteistyössä yrityksen omistajanvaihdokset sujuvat. Hyvissä ajoin suunniteltu sukupolven- tai omistajanvaihdosprosessi antaa parhaat mahdollisuudet jatkajan löytämiseen ja valmentamiseen.

  Ota yhteyttä elinkeinokoordinaattoriin yrityksen myymisessä ja ostamisessa sekä sukupolvenvaihdoksiin liittyvissä asioissa.

  Alueella on myös vuokrattavia että myytäviä toimitiloja sekä tontteja, Näistä tiedot löytyy: vuokrattavat tilat, tonttipörssi.

  Kauttamme löydät myös ELY-keskuksen kehittämispalvelut, joista löytyy kattavasti asiantuntijoita myös omistajanvaihdosneuvontaan.

  Ota siis rohkeasti yhteyttä meihin niin mietitään yhdessä!

  Yritysten omistajavaihdospalvelu

  Yritysten kehittämispalvelut

  Esittelyvideo

 • Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu harkinnanvarainen tuki.
  Palkkatuki 1.7.2023 alkaen

 • Yrittäjä: ilmoita ja päivitä yrityksesi tiedot Itä-Lapin yritysrekisteriin

   

  Yrittäjä: voit ehdottaa omaa yritystarinaasi Itä-Lapin yrittäjäsivuille.

   

  Yrittäjä: kerro myös meille Pelkosenniemen kunnalle yrittäjätarinasi.
  Pelkosenniemen kunnalla on toiveena nostaa facebook-uutisiin (ja mahdollisesti myöhemmin myös nettisivuillemme) yritystarinoita kunnassamme. Löytyisiköhän teillä yrittäjillä hetki aikaa vastata sähköpostihaastatteluumme, jonka perusteella saisimme kerättyä sopivan koonnin yritystarinastasi facebook-sivuillemme? Halutessasi voit liittää tarinaan myös jonkin valokuvan, jolla haluat, että nostamme tarinasi näkyvyyttä kunnan somessa. Ilmoittaudu itse tai vinkkaa meille sopiva yrittäjä haastatteluamme varten! Lähetä ilmoittautuminen tai vinkki sähköpostiin minna.kankaanpaa[at]pelkosenniemi.fi

Pelkosenniemen kylää