Nuoret

Piirroskuva
 • Nuorisotilat avoinna

  Maanantaisin on bändikerho (7.-9.lk) koululla klo 15-17
  Tiistaisin klo 15.15-18 vanhat nuokut (kokkailua)
  Keskiviikkoisin klo 14-17 uudet nuokut +liikuntasali
  Torstaisin klo 15.20-16.50 on nuokkukerho alakoululaisille

  Vanhat Nuokut Niemi: Sodankyläntie 17 A
  Uudet Nuokut: Koulutie 9
  Nuokut PYHÄ: Williwekara, Louetie 12, Pyhätunturi

  Toiminnasta vastaa nuoriso-ohjaaja / etsivä nuorisotyöntekijä

 • Pelkosenniemen kunnassa erityisnuorisotyötä tekevä nuoriso-ohjaaja auttaa alle 29-vuotiaita Pelkosenniemellä asuvia nuoria nuorisotyöllisin menetelmin, mikäli jokin asia askarruttaa tai nuori tarvitsee apua elämän solmukohtiin. Yhteydessä voi olla puhelimitse, viestitse, sähköpostitse, somen tai Wilman kautta. Tarvittaessa sovitaan tapaamien, jossa keskustellaan sekä etsitään yhdessä ratkaisuja mieltä askarruttaviin asioihin.

  Erityisnuorisotyöntekijän tuki on aina nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta. Keskustelut ovat ehdottomasti luottamuksellisia ja erityisnuorisotyöntekijä on vaitiolovelvollinen. Tapaamiset sovitaan yhdessä nuoren kanssa esimerkiksi koululle, nuorisotalolle tai muualle tarpeen mukaan. Erityisnuorisotyöntekijä voi lähteä nuoren tueksi myös harrastuksiin ja hoitamaan tai selvittämään asioita nuoren pyytäessä.

  Nuori tai huoltajat voivat itse ottaa yhteyttä tai nuori voi ohjautua yksilötyöhön myös muiden palveluiden kautta. Erityisnuorisotyöntekijän kanssa voi pohtia mm. päihteiden käyttöä, pelaamista, vapaa-aikaa sekä haasteita koulussa tai kotona.

  Voit ottaa esimerkiksi seuraavissa asioissa yhteyttä:

  -tulevaisuus mietityttää
  -työ- tai harjoittelupaikka on hakusessa
  -mietit koulu- tai opiskeluasioita
  -sinulla on kova halu itsenäistyä, mutta et tiedä mistä aloittaa
  -olet yksinäinen tai kaipaat tekemistä
  -virastoissa asiointi ja lomakkeiden täyttäminen tuntuu vaikealta
  -kaipaat tukea pulmallisessa elämäntilanteessasi
  -haluat vain jutella

   

 • Yksikään asia ei ole liian pieni tai suuri apua pyydettäessä!

  Pyydä apua -palvelu on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla ohjaudut juuri oikeanlaisen tuen ja avun piirin, eikä sinun tarvitse etsiä mistä apua saat.

  Palvelu on avoinna 24/7 ja yhteydenottoihin vastataan seuraavana arkipäivänä.

  Löydät Pyydä apua-napin osoitteesta:

  www.lapha.fi/pyyda-apua

 • Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma.

  Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma tarjoaa nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja rahoitusta kouluttautumiseen, opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Lisäksi ohjelma tarjoaa oppilaitoksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa.

  Viiden päivän mittainen Opetushallituksen rahoittama Erasmus-kumppanuushanke vei pelkosenniemeläiset nuoret seikkailulle Turkin Adanaan huhtikuussa 2024.

  Matkan aikana nuoret pääsivät syventymään paikalliseen kulttuuriin ja tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Tämä kokemus ei ainoastaan avartanut heidän maailmankuvaansa, vaan myös opetti heille arvokkaita oppeja moninaisuudesta ja yhteisöllisyydestä. He myös oppivat, miten erilaiset näkökulmat ja taustat voivat rikastuttaa yhteistä kokemusta ja kuinka tärkeää on kunnioittaa ja arvostaa toisten kulttuuria ja perinteitä.

  Matkan aikana nuoret osoittivat rohkeutta ja ylittivät itsensä monin eri tavoin, jokainen omalla ainutlaatuisella tavallaan. Heittäytymällä ennakkoluulottomasti projektin sisältämään ohjelmaan nuoret osoittivat, että rohkeus ei aina tarkoita pelottomuutta, vaan kykyä toimia pelosta/jännityksestä huolimatta ja astua ulos mukavuusalueelta kohti uusia mahdollisuuksia.

  Oppilaat tekivät Erasmus matkasta ESITYKSEN