Tule leikkimään ja liikkumaan, tule metsäpolkuja tutkimaan kavereiden kanssa!

Piirroskuva

Varhaiskasvatus edistää tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti lapsen kokonaisvaltaista oppimista, kehitystä ja hyvinvointia. Perusopetuslaki takaa kaikille oikeuden kasvaa, oppia ja kehittyä turvallisessa ympäristössä taustasta ja varallisuudesta riippumatta.

Jokainen vanhempi haluaa lapselleen parhaan mahdollisen kasvuympäristön.

Yhdessä lasten vanhempien kanssa tuemme lasten kehitystä ja annamme heille tietoja ja valmiuksia heidän edellytystensä mukaan.

 

Lapsi leikkii

Varhaiskasvatus on meillä MAKSUTONTA!

Piirroskuva

Turvallinen paikka kasvaa ja kehittyä

Piirroskuva

Äiti ja vauvaVarhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Tavoitteena on edistää lasten oppimista ja hyvinvointia sekä tarjota monipuolista pedagogista toimintaa.

Varhaiskasvatuksessa lapsilla on aikaa leikkiä, opetella ja harjoitella yhdessä uusia ikä- ja kehitystasoaan vastaavia taitoja.

Esiopetusta toteutetaan varhaiskasvatusyksiköissä esiopetussuunnitelmien mukaisesti. Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa.

 • Pelkosenniemen päiväkoti sijaitsee metsän polkujen ja latujen, sekä luistelukaukalon reunalla. Päiväkodin piha on suuri leikkipuisto, jossa on tilaa pelata, juosta hippasta ja kiipeillä telineillä. Luonto, leikki, liikunta ja luovuus ovat meille tärkeitä arvoja toiminnassamme. Niinpä päiväkodissa leikitään ja liikutaan paljon, opitaan luonnosta ja kaveruudesta, retkeillään ja ulkoillaan säällä kuin säällä. Nikkaroidaan ja maalaillaan, musisoidaan, hoidetaan kasvimaata, käydään kirjastossa ja pidetään kekkereitä ja talkoillaan vanhempien kanssa.

  Toiminta perustuu valtakunnalliseen sekä paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan, jota arvioidaan ja päivitetään vuosittain.

  Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia, yhteistyössä lapsen perheen kanssa. Teemme myös yhteistyötä koulun ja mm. paikallisen Mll:n kanssa.

  Pelkosenniemen kunta tarjoaa lapsiperheilleen maksuttoman päivähoidon ja varhaiskasvatuksen kirkonkylän päiväkodissa sekä Pyhätunturilla.

  Päiväkotirakennus  

  Pelkosenniemen päiväkoti
  Koulutie 9, 98500 PELKOSENNIEMI
  Puh. 040 754 6982 (päiväkoti/lastenhoitajat)

  Pyhän päiväkoti
  Louetie 14, 98530 Pyhätunturi
  Puh. 0406584267 (päiväkoti/lastenhoitajat)

 • Päivähoidon aloitus on uusi ja iso juttu lapsen ja koko perheen elämässä. Lapsi ottaa pienen askeleen itsenäistymisen polulla. Sinä vanhempana voit helpottaa tätä uutta elämänvaihetta, vaikka sinuakin jännittää varmasti hieman.

  lapsi

  Pakkaa lapsen reppuun tai laukkuun…

  • yksi varavaatekerta riittää (paita, housut, pikkarit, sukat, sukkahousut/kalsarit)
  • varakäsineet
  • sadevaatteet tai pakkaselle lisävaatteet
  • sisätossut tai kevyet kengät on talvella kivat sisällä ja ne voivat estää liukastumisia
  • pehmolelu otettavaksi lepohetkellä kainaloon
  • vaippoja tarvittaessa
  • muista tyhjentää lokero perjantaisin ja päivittää repun sisältöä viikoittain, kiitos

  Nähdään!

 • Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden.

  Mikäli tarvitset varhaiskasvatuspalveluja Pelkosenniemeltä, mutta asut muualla kuin Pelkosenniemellä, ota yhteyttä oman kuntasi päivähoitopalveluihin. Kunnat voivat tehdä keskenään päivähoitosopimuksen, mikäli lapsella on oikeus päivähoitopaikkaan ja mikäli ryhmässä on tilaa.

  Pelkosenniemen varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi on siirtynyt eDaisy -palveluun

  Varhaiskasvatusta haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Sähköiseen hakemukseen pääset tästä tai klikkaamalla kuvaa  Daisy logo
  Jos sähköinen hakeminen ei onnistu, voi toimittaa paperisen hakemuksen.

  Hakemuslomakkeita saa päiväkodista ja kunnan kotisivuilta.

  eDaisy-palvelun kautta hoidatte jatkossa hakemisen ja ilmoitukset varhaiskasvatus palveluihin liittyen:

  • Varhaiskasvatushakemus
  • Tulotietoilmoitukset
  • Irtisanomis- ja muutosilmoitukset

   

  Sähköiseen asiointiin kirjaudutaan aina Suomi.fi palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella, eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  Uudet käyttäjät:
  Kun kirjaudut ensimmäisen kerran uuden osoitteen kautta, valitse ”Ensimmäisellä kerralla kirjaudu TÄSTÄ”.

  Unohtunut salasana:
  Pääset vaihtamaan salasanasi vahvan tunnistautumisen avulla valitsemalla ”Unohtuiko salasana?

  DaisyFamily pikaohje             DaisyFamilyn hoitoaikavarausten ohjevideo 
 • Kulttuurikasvatussuunnitelma on vuosittain toistuva, etukäteen budjetoitu ja selkeillä sopimuksilla aikaansaatu kokonaisuus, jossa kunkin kunnan toivomalle ikäryhmälle taataan halutunlainen taide- ja kulttuurikasvatus. Kulttuurikasvatussuunnitelma tarjoaa tietoa asuinkunnan historiasta, käytännöistä, merkkihenkilöistä ja jo olemassa olevasta tarjonnasta siinä kun antaa osallistujille mahdollisuuden avartaa maailmankatsomustaan sekä käyttää älyään ja luovuuttaan.

  Kulttuurikasvatussuunnitelman tarkoitus on taata kaikille oppilaille yhtäläiset oikeudet kulttuuriin. Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee koulujen ja kultturitoimijoiden yhteistyötä ja tekee siitä systemaattista ja suunnitelmallista.

  Pelkosenniemen kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma