Koulu ja päiväkoti

Piirroskuva
Piirroskuva

Pelkosenniemellä järjestetään perusopetusta kirkonkylässä vuodenvaihteessa 2022-2023 valmistuneessa rakennuksessa osoitteessa Koulutie 9. Samassa rakennuksessa toimii kirkonkylällä myös päiväkoti. Pyhällä toimii päiväkoti osoitteessa Louetie 14.

Uusi koulurakennus otettiin käyttöön tammikuussa 2023. Koulua suunnitellessa ja rakentaessa on otettu huomioon uuden opetussuunnitelman vaatimukset kaikissa oppimistiloissa.

Pelkosenniemen koulu on kengätön koulu, sisätiloissa ei käytetä ulkokenkiä. Pelkosenniemen Martat lahjoittivat oppilaille villasukat lukukauden 2023 alussa.

Aulat ja käytävät ovat myös opetustiloja. Koulun ja päiväkodin irtokalusteet Woodi. Luokat on varustettu kosketusnäytöin.

Tilat ovat koko kunnan käyttöön kouluaikojen ulkopuolella.

Koulu- ja päiväkotirakennus

 Strategiset mitat

Kokonaispinta-ala 2188 m2
Perusluokkatilat 233 m2
Liikuntasali 303 m2

Liikuntasalin suurin sallittu henkilömäärä 160

Rakennuksessa on maalämpö ja rossipohja. Rakentamisessa on huomioitu vähähiilisyys mm. puupohjaisia rakenteita ja materiaaleja käyttäen.
Rakennuksen valaistuksessa on huomioitu energiataloudelliset ratkaisut ja

valonlähteenä käytetään säädettäviä LED –valaisimia ja -valonlähteitä. Käytävä-, aula- ja opetus- sekä ulkotilojen valaistusta ohjataan rakennusautomaatiojärjestelmän kautta aika-, valoisuus- ja läsnäolo-ohjauksin.

Rakennuksen yleiset tekniset vaatimukset:

  • Sisäilmaluokka on S2, mutta ilmamäärät S1:n mukaisina.
  • Rakennustöiden puhtausluokka on P1
  • Ilmavaihtojärjestelmän puhtausluokka on P1
  • Ilmavaihtotuotteiden päästöluokka on M1
  • Rakennusmateriaalien päästöluokka on M1
  • Rakennuksen ilmatiiveystavoite < 1,0 1/h (urakoitsijan tulee osoittaa, että vaadittu ilmatiiveys rakennuksen vaipassa on saavutettu tavoitteen mukaisena)

Energialuokka A