Asuinympäristö

Piirroskuva

Asuinympäristöllä tarkoitetaan tässä tapauksessa asujien lähiympäristöä ja alueen toimintamahdollisuuksia.

Asuinympäristö

 • Pelkosenniemen kunta ylläpitää Vanhalla alakoululla (Sodankyläntie 16) 1 krs kirpputoria.

  Avoinna
  ma-ti 9-15
  ke 9-18
  to 9-15
  Pe suljettu

  Vaihtelevasta työntekijätilanteesta johtuen pidätämme oikeuden muutoksiin aukioloajoissa.

  Sykkeen kirpputorilla on myynnissä aikuisten ja lasten vaatteita, kenkiä ja erilaisia harrastusvälineitä. Myynnissä on myös astioita ja kodin pieniä tarve-esineitä, kirjoja sekä vähäisessä määrin myös huonekaluja. Tuotteet on hinnoiteltu tuoteryhmittäin ja hinnat ovat yleensä hyvin alhaiset.

  Kirpputori ottaa vastaan (ja edelleen myytäväksi) tavaraa, jolle itsellä ei ole enää käyttöä, mutta jota joku toinen voi tarvita. Kirpputorille toimitettujen tavaroiden tulee olla ehjiä ja puhtaita. Tämä koskee etenkin vaatteita. Huonekaluissa voi toki olla pientä korjattavaa, jos ne muuten ovat käyttökelpoisia. Kirppikselle tulevaa tavaraa otamme vastaan työpäivinä klo 9-14.

  Kirpputorin yhteydessä on myös myymälä, jossa on myynnissä Kehitysvammaisten toimintapisteen tekemiä käsitöitä, mattoja, poppanoita, seinävaatteita, pyyhkeitä, laudeliinoja, villasukkia ym ym.

  Tervetuloa ostoksille!

   

 • Leikkikentät tarjoavat kehittävän ja turvallisen leikkiympäristön leikkiville lapsille. Pelkosenniemen leikkikentät ovat vapaasti käytettävissä. Pidäthän yllä niiden siisteyttä.

  Pelkosenniemellä on leikkikenttiä seuraavasti:
  Monitoimikenttä (Koulutie 9)
  Luontokeskus Naava (Luontotie 1) 

 • Kunnalla on runsaasti marjapensaita Kairalassa Ollilan aitan takana (osoite Sodankyläntie 1053). Sinipulssilla ja Onnelalla on omat pensasrivinsä, mutta muuten kaikki on vapaasti kuntalaisten käytössä oma-aloitteisesti poimien.

  Pysäköinnistä:
  Autot tulisi jättää tien laittaan, eikä Ollilan aitan niitylle, koska muutoin niitettävä heinä lakoaa renkaiden alle ja vaikeuttaa niittoa.

 • Pelkosenniemen matonpesupaikka (Kemijärventie 80) on käytössä kesäisin toukokuun lopulta syyskuulle säiden mukaan. Matonpesupaikalla on kolme pesupaikkaa ja mattomankeli enimpien vesien kuivaamiseen. Pesupaikalla on puutelineitä, joille matot saa ilmavasti kuivumaan.

  Matonpesupaikka kirkonkylälläMatonpesupaikka kirkonkylällä

 • Pulkkamäki sijaitsee Pyhällä (Pyhäntie 1956). 

 • Pelkosenniemen tori sijaitsee kirkonkylässä osoitteessa Sodankyläntie 7. Torilla on esiintymislava, sähkötolppa, ilmoitustaulu sekä erilaisia muistomerkkejä.  

 • Pelkosenniemeltä löytyy kaksi yleistä uimarantaa. 

  Kirkonkylän uimarannalla (Kemijärventie 80) pääsee uimaan Kemijokeen. Rannalla on grillikota, ulkokuntoilulaitteita, pukukoppi, lasten keinuja sekä matonpesupaikka. 

  Pyhäjärven Astelin rannalla (Pyhäntie 1610) on myös grillikota vapaasti käytettävissä retkeilyyn. Rannalla on myös pukukoppi.

  Uimaranta kirkonkylällä
  Uimaranta kirkonkylällä
 • Kirkonkylän uimarannan puistossa (Kemijärventie 80) on ulkokuntoilulaite. 

 • Veneenlaskupaikkoja löytyy ympäri Pelkosenniemen kuntaa.

  Kirkonkylässä laskupaikka Kemijokeen on uimarannan vieressä (Kemijärventie 80).  

  Kairalassa laskupaikat Kitiseen ovat Luirolle menevän sillan vieressä ja Kajastuksen takana.  

  Suvannossa laskupaikka Kitiseen on lossin vieressä (Ylikankaantie 23).  

  Kohkosen voimalaitoksen yläpuolisella altaalla laskupaikka Kitiseen. 

  Veneenlaskupaikka kirkonkylässä
  Veneenlaskupaikka kirkonkylässä