Naapuriapu Commu

Piirroskuva

Commu on suomalainen vertaisauttamisen sovellus jonka avulla parannetaan yhteisöllisyyttä ja tehdään toisten auttamisesta ja tukemisesta helppoa ja vaivatonta. Commu on täysin ilmainen käyttää eikä maksa sinulle mitään. Pelkosenniemi on yhteistyössä Commun kanssa rakentamassa yhteisöllisempää ja vahvempaa kuntaa. Tule sinäkin mukaan Commuun auttamaan!

Katso mitä Pelkosenniemellä tarjotaan ja pyydetään

Piirroskuva

Käsisydän

Commussa voit esimerkiksi löytää lenkkiseuraa, juttukaveria, auttavia käsiä talkoisiin, varakodin lemmikille. Voit myös tarjoutua auttamaan, esimerkiksi tarjoamalla kimppakyytiä, vertaistukea, auttavaa kättä pihahommiin. Näin pääset alkuun Commussa:

  1. Lataa Commu puhelimeesi sovelluskaupastasi eli App Storesta tai Google Play -kaupasta. Jos haluat käyttää Commua tietokoneella tai iPadilla, liity mukaan tästä linkistä >
  2. Luo maksuton tili sähköpostillasi.
  3. Olet valmis auttamaan ja pyytämään apua! Luo Commuun oma ilmoituksesi, jossa annat tai pyydät apua. Jos et luo ilmoitusta, kukaan ei löydä sinua Commusta.
  4. Vinkki: voit myös vahvistaa henkilöllisyytesi Commussa pankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella. Näin naapurisi tietävät että olet oikea ja luotettava henkilö. Voit myös tarkistaa muiden henkilöiden profiilit.

Oletko mukana järjestötoiminnassa?

Piirroskuva

Tiesitkö, että myös järjestöt voivat ilmoittaa toiminnastaan Commussa!
Lue lisää ja avataan teidänkin järjestölle tili.

Luo tili järjestölle

Kuka on rakentanut Commun?

Piirroskuva

Commun taustalla on tiimi tamperelaisia nuoria yrittäjiä. Karoliina Kauhanen, Sami Ekmark ja Ronnie Nygren perustivat Commun vuoden 2021 loppupuolella, koska auttaminen ja avun pyytäminen naapurustoissa on liian vaikeaa. Tämä on johtanut yhteisöllisyyden vähentymiseen ja yksinäisyyden lisääntymiseen, myös Pelkosenniemellä.

Commu on yksityishenkilöille maksuton ladata ja käyttää, koska mukana on yrityksiä joiden henkilöstö tekee Commun kautta hyviä tekoja sekä kuntia, kuten Pelkosenniemi!

Jos haluat olla mukana rakentamassa yhteisöllisempää Suomea, lataa Commu ja ole osa muutosta!

Koko Commun tiimi toivottaa mukavia hetkiä auttamisen parissa! Mikäli sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa kehitysehdotuksia, laita viestiä sami@commuapp.fi tai soittele Samille 044 3774707.

Miten Commu toimii? Katso video!

Piirroskuva

Jos haluat pyytää tai antaa apua naapureillesi Pelkosenniemellä, Commussa voit tehdä sen helposti ja turvallisesti. Anna ja pyydä apua, juttele ja kuuntele, talkoile ja touhua. Katso video, lataa Commu ja luo oma auttamisen ilmoituksesi tänään!