Itä-Lapin kesä – jotain ainutlaatuista

Lumipeitteinen Lapin eksotiikka on monelle tuttu, mutta sulan maan aikaan pohjoiseen ei kaikilla ole tullut lähdettyä. Mielikuva Lapin kesästä voi olla jotakin muuta mitä ainutlaatuisella arktisella luonnolla on tarjota.

Kansallispuistojen kainalossa

Itä-Lapin matkailualue on viiden ainutlaatuisen kohteen: Posio, Pyhä-Luosto, Savukoski, Kemijärvi ja Salla alue. Se on tunnettu puhtaasta luonnostaan ja luonnon arvokkuudesta osaltaan kertovat myös alueelle sijoittuvat viisi kansallispuistoa.

Oiva kulkuvälinen Itä-Lappiin matkaavalle on oman auton lisäksi vaikkapa Suomen halki kulkeva juna. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä, jonne kulkee yöjunavuoro. Mukaan yöjunaan saa kätevästi myös oman auton. Tutustu VR:n junamatkoihin ja aloita Itä-Lappi lomasi suunnittelu.

Koe ja nauti kesällä & syksyllä

Itä-Lapin yöttömässä yössä edes aika ei ole rajana. Luonto on saavutettavanasi patikoiden, meloen ja suppaillen ympäri vuorokauden. Tunturin huipulle polkaiset vaivattomasti sähköavusteisella fatbikella, ja kameran linssin läpi ikuistat silmiä hivelevät maisemat.

Paljon yhteistä – Paljon ainutlaatuista

Itä-Lapin kohteilla on paljon yhteistä. Puhdas erämaaluonto, rauha ja hiljaisuus ovat jotakin aivan muuta kuin suuremmissa Lapin kohteissa.

Viisi Itä-Lapin kansallispuistoa napapiirin tuntumassa pitävät huolta luonnon vaalimisesta osaltaan. Sen lisäksi matkailualueet kehittävät toimintaansa vastuullisesti. Alueella toimii lukuisia ympäristösertifioituja yrityksiä, ja määrä kasvaa kaiken aikaa.

Entä jos kiertäisit viisi Itä-Lapin kohdetta kerralla?

Poimi ideat alta ja kokoa juuri itsesi näköinen loma!

Eväitä omannäköisen elämysloman räätälöintiin

Kierrä Itä-Lapin viisi kohdetta omalla autollasi, vaikkapa ekologista Kemijärven yöjunayhteyttä hyödyntäen.

Kokoa itsellesi unelma loma liikkuen ja erämaaluonnosta nauttien.

Kierrä Itä-Lapin viisi kohdetta omalla autollasi vaikkapa ekologista Kemijärven yöjunayhteyttä hyödyntäen. Vietä lomasi liikkuen ja paikallisista liikuntatapahtumista nauttien.

Kanoottivuokraus ja ohjatut melontaretket:

Pyhä, Salla, Savukoski ja Posio