Kekri, ikiaikainen suomalainen sadonkorjuujuhla, on ollut vuoden suurin juhla – satovuoden päätepiste ja uuden vuoden alku. Tänä syksynä juhlimme kekriä yhdessä, perinteitä kunnioittaen, herkullisen ruoan, väkijuoman, tarinoiden ja musiikin merkeissä.
Juhla alkaa klo 18 kekri-illallisella, jossa tarjolla on satokauden herkkuja. Illallispaikkoja on rajoitetusti, joten varmistathan osallistumisesi pe 25.10. mennessä. Ilmoita samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Ennakkoilmoittautuminen: cafe@vuopio.fi tai 0400 518 630. Ruokailu 15 €. Väkijuomat eivät sisälly ruoan hintaan. Illallisen loihtivat Cafe Vuopio, Sanna Koskinen ja Eliisa Lakso.
Illan maksuton ohjelma alkaa noin klo 19, ja siihen ovat erittäin tervetulleita myös ne, jotka eivät osallistu illalliselle. Ohjelmasta vastaavat Ville Sorsa ja Osuuskunta Onnenjuuren Minna Kankaanpää.
Illan ohjelma:
-Perinteikästä satokauden ruokaa
-Tarinankerrontaa kekristä ja loitsuista
-Ruokalahjan anto esivanhemmille puun juurille (säänmukainen vaatetus)
-Tervaskantovalkeat ja perinteikästä musiikkia ulkona (säänmukainen vaatetus)
-Perinteikästä musiikkia myöhemmin myös kahvilan sisällä
-Väkijuomaa ja hauskan pitoa
-Perinteikästä satokauden ruokaa
-Tarinankerrontaa kekristä ja loitsuista
-Ruokalahjan anto esivanhemmille puun juurille (säänmukainen vaatetus)
-Tervaskantovalkeat ja perinteikästä musiikkia ulkona (säänmukainen vaatetus)
-Perinteikästä musiikkia myöhemmin myös kahvilan sisällä
-Väkijuomaa ja hauskan pitoa
Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan kekrijuhlintaan ja nauttimaan ohjelmasta.