Suomen yhteisöllisin kunta valittiin ensimmäistä kertaa

Nämä ovat Suomen yhteisöllisimmät kunnat – Suomen yhteisöllisin kunta valittiin ensimmäistä kertaa

Ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu nosti esiin hyvien tekojen ja yhteisöllisyyden voiman. Kilpailun finalistit olivat Harjavallan kaupunki, Forssa, Ypäjä, Pelkosenniemi, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Pälkäne, Karstula ja Isokyrö. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kunnat, joissa panostetaan yhteisöllisyyteen ja joissa naapuriapu kukoistaa eniten.

Kilpailun ratkaisevana tekijänä olivat kuntalaisten itse tekemät hyvät teot, joita tehtiin kevään aikana kotimaisen Commu -naapuriapusovelluksen kautta. Commu-sovelluksen kautta kuntalaiset auttoivat toisiaan monin eri tavoin, esimerkiksi juttuseuraa, kimppakyytejä, lumien kolaamista, lemmikkien hoitoa, ruoka-apua, vertaistukea, muuttoapua, puutarhassa auttamista ja halkojen hakkaamista. Commun perustanut Karoliina Kauhanen on seurannut kevään aikana ilolla, kuinka paljon ja moninaista apua asukkaat ovat antaneet.

“Yhteisöllisyys on yhteinen vastuu. On ollut upeaa nähdä, miten kaikki finalistit panostavat konkreettisesti yhteisöllisyyteen”, Kauhanen kertoo. “Yhteisöllisyyden edistäminen on nykypäivänä äärimmäisen tärkeää. Yksinäisyys on yleistynyt, ja moni kokee vaikeuksia tutustua naapureihinsa. Koronapandemian jälkeen olemme joutuneet uudelleen opettelemaan pyytämään ja antamaan apua, mikä ei ole aina helppoa.”

Keväällä 2024 eniten apua annettiin ja pyydetiin Harjavallan kaupungissa. Harjavalta palkittiin 500 euron rahapalkinnolla, jonka kunnan asukkaat voivat käyttää yhteiseen hyvään haluamallaan tavalla. Lisäksi Harjavalta saa Suomen Yhteisöllisin Kunta -tittelin, joka on tunnustus aktiivisesta ja välittävästä yhteisöstä. Voittaja päätettiin 28. toukokuuta Eurooppalaisena naapuripäivänä, mikä korostaa yhteisöllisyyden merkitystä paitsi kansallisella, myös kansainvälisellä tasolla.

“Naapuriapu ei tietenkään mene tauolle, vaan kuntalaiset voivat koko kesän ajan pyytää ja antaa apua toisiltaan sovelluksemme kautta”, Kauhanen kertoo.

Kiitämme kaikkia osallistuneita kuntia ja kuntalaisia aktiivisuudesta ja yhteisöllisyyden edistämisestä. Toivomme, että tämä kilpailu innostaa kaikkia suomalaisia kuntia vaalimaan ja kehittämään yhteisöllisyyttä omalla alueellaan. Seuraava Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailu alkaa heinäkuussa ja jatkuu Eurooppalaisen inhimillisen solidaarisuuden päivään 20.12.2024.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Karoliina Kauhanen
Perustaja
Commu App
0403614070
karoliina@commuapp.fi
commuapp.fi

 

Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2024. Kilpailussa etsittiin kuntaa, jossa yhteisöllisyys ja naapuriapu ovat keskeisessä roolissa. Kilpailun voittaja valittiin kuntalaisten Commu-sovelluksen kautta tekemien hyvien tekojen perusteella.

 

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt 70,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!