Pelkosenniemi-päivät veti väkeä

Viikonloppuna pidetyt Pelkosenniemi-päivät onnistuivat hyvin.  Ohjelmat olivat suosittuja ja ihmisiä riitti kaikkiin tilaisuuksiin.

Perjantaina sade yllätti ja Torille suunniteltu lastenjuhla siirrettiin nopeasti säänsuojaan Pelkosenniemen koulun juhlasaliin ja Maahiset 20-vuotta konsertti pääsi viihdyttämään katsojia. Tilaisuuteen osallistui yli 50 henkilöä.

Lauantaina sää suosi paremmin ja aamu aloitettiin Uistelukilpailuilla. Uistelukilpailut vetivät hyvin siiman vetäjiä myös tänä vuonna ja mukana oli yhteensä 13 venekuntaa. Kilpailun voiton vei venekunta, jossa kisaajina Hilkka Mustonen ja Pekka Rae.

Lapsille ja nuorille aamu alkoi Suojalan kentällä perinteisillä keppihevosraveilla, jossa osallistujia oli ennätysmäärä, yhteensä 60 osallistujaa ja kisaajia kannustamassa noin sata.

Itse päätapahtuma torilla veti torin täyteen ihmisiä ja kävijöitä olikin hienosti yli 300 henkilöä. Tapahtuman avasi vs. kunnanjohtaja Lauri Lehtinen. Tapahtumassa oli mukana noin kymmenen esittelytelttaa, jossa mukana Kemijärven Vapepa, Liikenneturva, Eläkeliitto, app:n kautta apua tarjoava Commu, Sinipulssi, Savukosken koulu, sekä tietenkin lakumyyjä.

Paikallisia tuottajia oli myymässä mm. paikallisesta kalasta valmistettuja haukiburgereita ja nokkossimaa sekä leivonnaisia.

Pelkosenniemen kunnan varhaiskasvatus oli vetämässä legobingoa, nuorisotoimi möi makkaraa ja Pelkosenniemi-tuotteita. Asukkaan askeleet -hanke keräsi osallistujilta toiveita uuden asukkaan pakettiin lopulliseen sisältöön, jakoi ideoita ja vinkkejä kunnan käyntikohteista Pelkosenniemen -bingon avulla. Mukana myös viime viikolla painosta tulleet kunnan uudet esitteet.

Päivän rytmeistä ja hyvästä musiikista vastasi Toni Jaatinen Band. Muutamat uskaltautuivat myös tanssahtelemaan. Tapahtuman juonsi myös YLE:stä tuttu Sanna Kojo.

Pelkosenniemen kunta kiittää kaikkia tapahtumassa mukana olleita kivasta ja onnistuneesta päivästä.