Muutoksia joukkoliikennehankinnoissa Itä-Lapissa

Lapin Ely-keskuksen joukkoliikennehankinnoissa on seuraavia muutoksia

  1. Savukoski-Sodankylä-Pelkosennniemi-Kemijärvi

Vuoroparin M-P+ 6:55 Savukoski-Sodankylä-Pelkosenniemi-10:30 Kemijärvi ja M-P+ 13:05 Kemijärvi-Pelkosenniemi-Sodankylä-16:40 Savukoski liikennöinti on päättynyt 31.5.2024 eikä jatku syksyllä 2024. Matkustajamäärät ovat olleet pienet, keskimäärin yhteensä 6,5 nousua/ajopv.

 

Lapin Ely-keskus on parhaillaan kilpailuttamassa yhteysvälille Savukoski-Pelkosenniemi-Kemijärvi korvaavaa liikennettä pienemmässä mittakaavassa.

 

  1. Kemijärvi-Rovaniemi lentoasema-Rovaniemi rautatieasema-LKS (tarvittaessa)

Kyseisellä yhteysvälillä markkinaehtoinen aamupäivän meno-paluuyhteys lakkasi 31.12.2023, jonka jälkeen Lapin Ely-keskus osti liikennettä kokeiluluontoisesti koulupäiville kevään 2024 ajaksi. Kokeilun perusteella vuoroparille nähtiin selkeä tarve ja em. vuoropari on parhaillaan Lapin Ely-keskuksella kilpailutuksessa.

 

  1. Kilpailutuksessa olevat Itä-Lapin kohteet

Ao. kohteiden liikennöinti on suunniteltu alkavaksi 15.8.2024. Meno- ja paluuvuorot on ketjutettu ja mahdollistavat mm. asiointimatkoja sekä yhteyksiä junalle ja lennoille Rovaniemelle/-ltä. (M-P+ = maanantaista perjantaihin talvikaudella, MP+ = maanantaisin ja perjantaisin talvikaudella)

Joukkoliikenne aikatauluja 2024