Palvelut matkailijoille


Pelkosenniemi on portti aitoon Lappiin. Tunturijonon rakkaisilta keroilta aukeaa näköala kauas yli Keski-Lapin tasaisen metsä- ja suomaiseman. Tunutreiden rinteitä peittävät ahkien ja kelojen hallitsemat mäntyvaltaiset ikimetsät. Jylhät kurut ovat maiseman erikoisuus. Tunturijonon ja kurujen vastapainona aukeaa laajat metsiköt ja aapasuot, jotka ovat kahlaajien vesilintujen pesimäaluita mutta tarjoavat myös hienot mahdollisuudet marjastukseen, sienestykseen ja muuhun retkeilyyn.

Pelkosenniemi tarjoaa mahtavat puitteet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Pelkosenniemen alueella on mahtavat mahdollisuudet myös kalastaa, metsästää, ulkoilla lukuisilla ulkoilureiteillä, vierailla lintutorneissa, tulistella tuntureiden juurella tai aapasuon laidalla. Hengittää ikihonkien tuoksua ja tuntea puhtaan ilman virkistä ja voimaannuttava vaikutus.

Luonnon ystävälle luontokeskus Naavasta saat vinkit Pyhä-Luosto kansallispuiston reiteille.

Laadun takaa Pelkosenniemen kunnan kylien monipuoliset kesä- ja talvi aktiiviteetit. Pelkosenniemen upeat vesistöt, keskiyön aurinko ja revontulet.

Pelkosenniemeltä löydät laajat harrastusmahdollisuudet kuten mm. kalastus, frisbeegolf, kiipeily, patikointi, maastopyöräily/fatbike- reitistöt, laaja latuverkosto, upeat laskettelurinteet Pyhän laskettelukeskuksessa.

Pelkosenniemellä luonnon keskellä aika hidastuu, luonnonrauha riisuu ihmiseltä suojakilvet, ikiaikaiset tunturit koskettavat sisintä ja unohdetut tarinat heräävät eloon. Täältä alkaa Lappi –täällä pieni ihminen kohtaa suuren luonnon ja myös toisen ihmisen –sydänmellisesti tervetuloa!


Peruspalvelut

Palvelemme kirkonkylällä: Apteekki, päivittäistavarakauppa, huoltoasema (sis. kahvio ja postipalvelut), kukkakauppa, parturikampaamot, kunnanvirasto, terveyskeskus, päiväkoti, kuntosali/nuorisotilat..

Palvelemme Pyhätunturilla;
Pyhäntähti –k-market, tankkauspiste (sis. kahvio ja postipalvelut), , parturikampaamot, hierontapalvelut, suksihuolto, kauppakeskus palveluineen, ravintoloita jne…

Luonto kutsuu sinut seikkailuun,

Tervetuloa!

PELKOSENNIEMEN KUNTA
visit@pyha-luosto.fi