Ajankohtaista


YRITTJÄN AAMU -webinaarikiertue


Kysely Lapin alueen työnantajille

Lapin alueen työnantajilta toivotaan näkemyksiä rekrytoinnin keskeisistä haasteista, ajankohtaisista kysymyksistä ja kehittämistarpeista kyselyllä, johon voi vastata anonyymisti.

Kysely on osa Lapin yliopiston ProOsaaja 45+ -hanketta (ESR). Vastausaikaa on 31.10.2020 saakka.


Valmennuksia yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville

Nyt on Lapin TE-toimiston kotisivuilla tarjontaa loppuvuodelle eli löytyvät yrittäjille suunnatut valmennukset:

Valmennuksia varten ei tarvitse olla TE-toimiston asiakkuudessa. Samoilla sivuilla ovat palveluntuottajien esitteet sekä ilmoittautumislomake. Huom. kysynnän vuoksi lisätty mm. Yrittäjän digitaidot/Suomen yrittäjäopisto, alkanut 30.8.2020


Tervetuloa Yrittäjän päivän verkkojuhlaseminaariin 4.9.!

Verkkoseminaarissa buustataan yrittäjyyttä upeiden puhujien voimalla ja saadaan eväitä työyhteisön kansainvälistymiseen, verkostoitumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Lisätietoa osallistumiseen sekä seminaarin aikataulu ja ohjelma:

Välittäisittekö tietoa eteenpäin verkostoissanne ja tervetuloa myös itse tapahtumaan!


Osaamista yrittäjille

Yrittäjille(kin) suunnatuissa verkkokoulutuksissa on vielä tilaa!

Idean pohjalta uuden palvelun rakentaminen ja testaaminen:

Markkinointiosaaminen lentoon:


Luovien alojen rahoitushakuun liittyvä verkkoneuvonta sekä Luova raati: kansainvälistyminen korona-ajassa

AVEKin Luovien rahojen haun päättyminen lähestyy

Hakijoille on oma valtakunnallinen neuvonta yhteistyössä Creven kanssa 4.9. Lisätietoa:

3.9. järjestämme Luova raati-tapahtuman yhteistyössä Creative Finlandin kanssa keskittyen luovien alojen kansainvälistymiseen korona-ajassa:


Suuntana Saksa -webinaari ke 23.9. klo 8:30-11:30

Hei sinä kasvunnälkäinen yrittäjä tai yrittäjän ystävä Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla!

Haluaisitko kenties kuulla, mitä mahdollisuuksia Saksan markkinat tarjoavat, mitä Saksassa toimiessa kannattaa huomioida ja miten Saksalais-Suomalainen kauppakamari sekä Team Finland -toimijat voivat olla apunasi markkinoiden valloituksessa?

Tule kuulolle Suuntana Saksa -webinaariin ke 23.9.2020 klo 8.30-11.30. Maksuttomassa seminaarissa kuulet rahanarvoisia vinkkejä myös jo Saksassa ja saksalaisten kanssa pitkään toimineilta yrityksiltä.

Tilaisuuden jälkeen sinulla on mahdollisuus yrityskohtaisiin keskusteluihin Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin asiantuntijoiden kanssa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös kertoa halukkuudestasi yrityskohtaisiin keskusteluihin. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille


Mikä ihmeen työnantajakuva -seminaari Sallassa ja Meri-Lapissa

Joko olet ilmoittautunut Sallassa 9.9.2020 ja Meri-Lapissa 10.9.2020 järjestettäviin seminaareihin? Tiedossa on kehittäviä työpajoja sekä mielenkiintoinen kattaus erilaisia asiantuntija-puheenvuoroja. Tutustu tarkemmin liitteenä olevaan ohjelmaan ja ilmoittaudu alla löytyvien linkkien kautta sinua lähinnä olevaan tilaisuuteen. Mikäli et pääse osallistumaan paikan päälle, on mahdollista päästä kuulemaan asiantuntija-puheenvuorot etäyhteydellä, sillä Meri-Lapin seminaarin iltapäivän ohjelma streamataan. Tässä tapauksessa ilmoittaudu alla olevista vaihtoehdoista kolmanteen, Meri-Lapin webinaariin, linkin lähetämme sähköpostilla edellisenä iltana.

Seminaarit ovat osa NOSTEtta työnantajakuvalla ja työhyvinvoinnilla-hankkeen järjestämiä kehittämis- ja koulutuspalveluita. Hanke kannustaa ja auttaa yrityksiä kehittämään työnantajakuvaa työhyvinvointilähtöisesti, suunnitelmallisesti ja osana liiketoimintaa. Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten työnantajakuva rakentuu, kuinka sitä johdetaan pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti sekä etsiä yrityksen kanssa käytännön työkaluja työnantajakuvan kehittämiseen. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.


Startti Plus -palvelu

Startti Plus -palvelua toteuttaa 31.8.2020 alkaen Lapissa kolme palvelun tuottajaa, joista starttirahalla aloittava yrittäjä voi valita itselle sopivan vaihtoehdon. Palvelun tuottajat ovat Cambio Solutions Ky, Oulu Business Networks Oy ja Starttipaja Valmennus Oy.


Lapin AMKn TEQU Talkit jatkuvat syyskuussa

Huippupuhujilla höystetyt maksuttomat TEQU Talk -tapahtumat jatkuvat hybridimuotoisena. Tulemme streamaamaan kaikki syksyn tapahtumat, jonka lisäksi mukaan liveyleisöön pääsee rajoitusten puitteissa!

Paljon lisätietoja tapahtumista ja ohjeistuksen ilmoittautumiseen löydät uudistuneelta TEQU -sivustolta! www.tequ.fi


MAHTAVA, lappilainen innovaatiokilpailu käynnistyy 28.8.2020.

Kilpailun järjestää W-Power -hanke (Empowering Women Entrepreneurs in sparsely populated Northern Communities), joka kehittää ja tukee naisyrittäjyyttä.

Osallistu ja tule testaamaan ideasi toimivuutta!

Kuka voi osallistua?

Kilpailu järjestetään verkossa ja siihen voivat osallistua kaikki Lapin alueella vaikuttavat yrittäjät tai yrittäjäksi haluavat. Kilpailun teemana ovat yritys-, tuote- ja palveluideat, joilla on positiivista vaikutusta naisten elämään. Hakijatiimin jäsenten tulee asua tai toimia vakituisesti Lapin maakunnassa. Tiimin koko on 1-5 henkilöä. Kilpailuun tulee ilmoittautua mukaan viimeistään 28.10 klo 23:59.

Kilpailukategoriat

1) VÄLÄHYS- sarja Tämä sarja on sinulle, joka suunnittelet yrittäjyyttä tai haluat kokeilla, olisiko omassa tuote- tai palveluideassasi ruutia johonkin isompaan.

2) OIVALLUS- sarja Tämä sarja on sinulle, jolla on jo yritys. Onko sinulla yrityksen kehittämiseksi uusi tuote tai palveluidea, jonka haluat viedä markkinoille? Olet jo jollain tavalla valmistautunutkin, ja sinulla on esim. testiasiakkailta saatua palautetta tai numeroita oivalluksesi markkinapotentiaalista?

Mitä palkinnoksi?

Tuomaristo valitsee pitchausten perusteella 1-3 voittajatiimiä, joiden kesken Max. 3000 euron voittosumma jaetaan. Voittosumman jako perustuu tuomariston arvioon ja voitto-osuudet voivat vaihdella tiimeittäin riippuen idean toteuttamisen vaatimuksista.

Kiinnostuitko?

Lue lisää alla olevista linkeistä! Muista ilmoittautua mukaan täyttämällä hakulomake viimeistään 28.10 klo 23:59.

Kilpailun Facebook -tapahtuma

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake W-Power hankkeen verkkosivuilla:


Lisätiedot

Mika Tenhunen
Elinkeinokoordinaattori
040 195 0488
mika.tenhunen@pelkosenniemi.fi