Ajankohtaista


Pyhätunturi Lapissa kasvaa kohisten unohtamatta kestävää kehitystä

Lue House of Laplandin kirjoittama artikkeli Pyhän kasvusta:

https://www.lapland.fi/fi/business/pyhatunturi-lapissa-kasvaa-kohisten-unohtamatta-kestavaa-kehitysta/

Pyhä Pelkosenniemen kunnassa on yksi Lapin nopeimmin kehittyvistä matkailukeskuksista.


Non stop -valmennus yrittäjiksi aikoville

TE-toimisto tarjoaa yritystoimintaa suunnitteleville verkossa tapahtuvan, non-stop -tyyppisen yrittäjyysvalmennuksen. Valmennuksen tavoitteena on tehdä liiketoimintasuunnitelma ja siihen liittyvät kannattavuuslaskelmat.
Valmennus on kestoltaan 3 päivää ja sen toteuttaa Pro Manager Oy.

Lisätietoa valmennuksesta saat oheisesta esitteestä sekä tästä linkistä:  
https://toimistot.te-palvelut.fi/lappi/yrittajyysvalmennukset#Yritt%C3%A4jille%20suunnatut%20valmennukset


Yritysten kustannustuen viides hakukierros on alkanut 21.12.

Yritysten kustannustuen viides hakukierros on alkanut 21.12.

Haku on auki 21.12.2021 – 18.2.2021.

Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista.

Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.–30.9.2021. Lisätietoa kustannustuen viidennestä kierroksesta löytyy

Lue lisää:

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/


SULKUTUKI ON AVAUTUNUT 12.5.2021

Sulkemiskorvaus on tuki yrityksille, jotka ovat joutuneet sulkemaan toimitilansa kokonaan lain määräyksestä tai viranomaisen päätöksen vuoksi. Tukeen oikeutettuja yrityksiä ovat ravitsemisliikkeet sekä esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot. Sulkemiskorvaus on tarkoitettu mikroyrityksille tai pienyrityksille, jotka työllistävät alle 50 työntekijää. Suurille yrityksille on suunnitteilla oma tukensa, jonka aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. SULKUTUKI alla olevan linkin takana..

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/sulkemiskorvaus/

Huomioikaa, että korvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuina päättyi.

Muistakaa että 23.6. saakka voi hakea kustannustuki kolmosta:

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/


OPAS LOMA-ASUNNON VÄHÄHIILISYYTEEN – KASVATA TUOTTOA ja VAALI LUONTOA!

Lataa ilmainen opas käyttöösi, oppaassa vinkkejä miten voit vähentää mm. energia kustannuksia ja miten muuten kannattaa lomamökkiä kehittää vähähiilisempään suuntaan. Samalla säästätä, teet mökistäsi myös houkuttelevamman ja kannat kortesi kekoon vähähiilisemmän huomisen osalta.


HUOLTOKERO OY HAKEE LAATOITTAJAA JA KIRVESMIESTÄ

Miltä kuulostaisi kesä upeissa tunturimaisemissa hyvien työkavereiden kanssa? Etsimme nyt Pyhätunturille touko-marraskuun ajaksi tekevää kirvesmiestä ja laatoittajaa! Hakulinkit alla!

Hae laatoittajaksi

Hae kirvesmieheksi

Avoimet työpaikat on lisätty myös Pyhän sivuille:
https://pyha.fi/avoimet-tyopaikat-pyhalla


Kustannustuki III yrityksille

Kustannustuki III tulee haettavaksi ajalla 27.4.-23.6.2021. Haettavissa olevan tuen tukikausi on 1.11.2020–28.2.2021. Tuen vertailukausi riippuu yrityksen ALV-ilmoituskaudesta sekä perustamisajankohdasta.

Tutustu tarkemmin Valtiokonttorin sivustolla.


Voimaa eteenpäin -palvelu

Lapin TE-toimisto ja Ely-keskus toteuttavat yhdessä Voimaa eteenpäin -palvelun Lapin maakunnan alueella toimiville yrittäjille. Palvelussa koronan johdosta merkittäviä haasteita kohdanneet pienyritykset saavat asiantuntija-apua toimintakyvyn edistämiseen henkilökohtaisesti. Palveluun on mahdollista osallistua myös anonyymisti.

Voimaa eteenpäin -palvelu on yrittäjille maksuton ja siinä on kaksi erillistä palvelua: 1. tuki tilanteesta selviytymiseen ja 2. tuki taloustilanteen kartoittamiseen. Katso tarkemmat tiedot oheisesta esitteestä.

Palveluun tulee ilmoittautua esitteessä olevan Webropol -linkin kautta. Palvelun saa myös englannin kielellä.


YRITTÄJÄN AAMU -webinaarikiertue


Kysely Lapin alueen työnantajille

Lapin alueen työnantajilta toivotaan näkemyksiä rekrytoinnin keskeisistä haasteista, ajankohtaisista kysymyksistä ja kehittämistarpeista kyselyllä, johon voi vastata anonyymisti.

Kysely on osa Lapin yliopiston ProOsaaja 45+ -hanketta (ESR). Vastausaikaa on 31.10.2020 saakka.


Valmennuksia yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville

Nyt on Lapin TE-toimiston kotisivuilla tarjontaa loppuvuodelle eli löytyvät yrittäjille suunnatut valmennukset:

Valmennuksia varten ei tarvitse olla TE-toimiston asiakkuudessa. Samoilla sivuilla ovat palveluntuottajien esitteet sekä ilmoittautumislomake. Huom. kysynnän vuoksi lisätty mm. Yrittäjän digitaidot/Suomen yrittäjäopisto, alkanut 30.8.2020


Tervetuloa Yrittäjän päivän verkkojuhlaseminaariin 4.9.!

Verkkoseminaarissa buustataan yrittäjyyttä upeiden puhujien voimalla ja saadaan eväitä työyhteisön kansainvälistymiseen, verkostoitumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Lisätietoa osallistumiseen sekä seminaarin aikataulu ja ohjelma:

Välittäisittekö tietoa eteenpäin verkostoissanne ja tervetuloa myös itse tapahtumaan!


Osaamista yrittäjille

Yrittäjille(kin) suunnatuissa verkkokoulutuksissa on vielä tilaa!

Idean pohjalta uuden palvelun rakentaminen ja testaaminen:

Markkinointiosaaminen lentoon:


Luovien alojen rahoitushakuun liittyvä verkkoneuvonta sekä Luova raati: kansainvälistyminen korona-ajassa

AVEKin Luovien rahojen haun päättyminen lähestyy

Hakijoille on oma valtakunnallinen neuvonta yhteistyössä Creven kanssa 4.9. Lisätietoa:

3.9. järjestämme Luova raati-tapahtuman yhteistyössä Creative Finlandin kanssa keskittyen luovien alojen kansainvälistymiseen korona-ajassa:


Suuntana Saksa -webinaari ke 23.9. klo 8:30-11:30

Hei sinä kasvunnälkäinen yrittäjä tai yrittäjän ystävä Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla!

Haluaisitko kenties kuulla, mitä mahdollisuuksia Saksan markkinat tarjoavat, mitä Saksassa toimiessa kannattaa huomioida ja miten Saksalais-Suomalainen kauppakamari sekä Team Finland -toimijat voivat olla apunasi markkinoiden valloituksessa?

Tule kuulolle Suuntana Saksa -webinaariin ke 23.9.2020 klo 8.30-11.30. Maksuttomassa seminaarissa kuulet rahanarvoisia vinkkejä myös jo Saksassa ja saksalaisten kanssa pitkään toimineilta yrityksiltä.

Tilaisuuden jälkeen sinulla on mahdollisuus yrityskohtaisiin keskusteluihin Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin asiantuntijoiden kanssa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös kertoa halukkuudestasi yrityskohtaisiin keskusteluihin. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille


Mikä ihmeen työnantajakuva -seminaari Sallassa ja Meri-Lapissa

Joko olet ilmoittautunut Sallassa 9.9.2020 ja Meri-Lapissa 10.9.2020 järjestettäviin seminaareihin? Tiedossa on kehittäviä työpajoja sekä mielenkiintoinen kattaus erilaisia asiantuntija-puheenvuoroja. Tutustu tarkemmin liitteenä olevaan ohjelmaan ja ilmoittaudu alla löytyvien linkkien kautta sinua lähinnä olevaan tilaisuuteen. Mikäli et pääse osallistumaan paikan päälle, on mahdollista päästä kuulemaan asiantuntija-puheenvuorot etäyhteydellä, sillä Meri-Lapin seminaarin iltapäivän ohjelma streamataan. Tässä tapauksessa ilmoittaudu alla olevista vaihtoehdoista kolmanteen, Meri-Lapin webinaariin, linkin lähetämme sähköpostilla edellisenä iltana.

Seminaarit ovat osa NOSTEtta työnantajakuvalla ja työhyvinvoinnilla-hankkeen järjestämiä kehittämis- ja koulutuspalveluita. Hanke kannustaa ja auttaa yrityksiä kehittämään työnantajakuvaa työhyvinvointilähtöisesti, suunnitelmallisesti ja osana liiketoimintaa. Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten työnantajakuva rakentuu, kuinka sitä johdetaan pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti sekä etsiä yrityksen kanssa käytännön työkaluja työnantajakuvan kehittämiseen. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.


Startti Plus -palvelu

Startti Plus -palvelua toteuttaa 31.8.2020 alkaen Lapissa kolme palvelun tuottajaa, joista starttirahalla aloittava yrittäjä voi valita itselle sopivan vaihtoehdon. Palvelun tuottajat ovat Cambio Solutions Ky, Oulu Business Networks Oy ja Starttipaja Valmennus Oy.


Lapin AMKn TEQU Talkit jatkuvat syyskuussa

Huippupuhujilla höystetyt maksuttomat TEQU Talk -tapahtumat jatkuvat hybridimuotoisena. Tulemme streamaamaan kaikki syksyn tapahtumat, jonka lisäksi mukaan liveyleisöön pääsee rajoitusten puitteissa!

Paljon lisätietoja tapahtumista ja ohjeistuksen ilmoittautumiseen löydät uudistuneelta TEQU -sivustolta! www.tequ.fi


MAHTAVA, lappilainen innovaatiokilpailu käynnistyy 28.8.2020.

Kilpailun järjestää W-Power -hanke (Empowering Women Entrepreneurs in sparsely populated Northern Communities), joka kehittää ja tukee naisyrittäjyyttä.

Osallistu ja tule testaamaan ideasi toimivuutta!

Kuka voi osallistua?

Kilpailu järjestetään verkossa ja siihen voivat osallistua kaikki Lapin alueella vaikuttavat yrittäjät tai yrittäjäksi haluavat. Kilpailun teemana ovat yritys-, tuote- ja palveluideat, joilla on positiivista vaikutusta naisten elämään. Hakijatiimin jäsenten tulee asua tai toimia vakituisesti Lapin maakunnassa. Tiimin koko on 1-5 henkilöä. Kilpailuun tulee ilmoittautua mukaan viimeistään 28.10 klo 23:59.

Kilpailukategoriat

1) VÄLÄHYS- sarja Tämä sarja on sinulle, joka suunnittelet yrittäjyyttä tai haluat kokeilla, olisiko omassa tuote- tai palveluideassasi ruutia johonkin isompaan.

2) OIVALLUS- sarja Tämä sarja on sinulle, jolla on jo yritys. Onko sinulla yrityksen kehittämiseksi uusi tuote tai palveluidea, jonka haluat viedä markkinoille? Olet jo jollain tavalla valmistautunutkin, ja sinulla on esim. testiasiakkailta saatua palautetta tai numeroita oivalluksesi markkinapotentiaalista?

Mitä palkinnoksi?

Tuomaristo valitsee pitchausten perusteella 1-3 voittajatiimiä, joiden kesken Max. 3000 euron voittosumma jaetaan. Voittosumman jako perustuu tuomariston arvioon ja voitto-osuudet voivat vaihdella tiimeittäin riippuen idean toteuttamisen vaatimuksista.

Kiinnostuitko?

Lue lisää alla olevista linkeistä! Muista ilmoittautua mukaan täyttämällä hakulomake viimeistään 28.10 klo 23:59.

Kilpailun Facebook -tapahtuma

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake W-Power hankkeen verkkosivuilla:


Lisätiedot

Mika Tenhunen
Elinkeinokoordinaattori
040 195 0488
mika.tenhunen@pelkosenniemi.fi