1. Etusivu
  2. >
  3. Asukkaat
  4. >
  5. Terveyspalvelut
  6. >
  7. Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto


KESÄN 2021 AUKIOLOAJAT:
PELKOSENNIEMEN HAMMASHOITOLA on auki koko kesälomakauden ma-to klo 7.30-15, pe 7.30-13, 040 563 8425 ja palvelee kumpaakin kuntaa.
SAVUKOSKEN HAMMASHOITOLA on suljettuna 5.7.-20.8. välisen ajan.

Leppoisaa kesää kaikille!

Suun terveydenhuolto vastaa suu- ja hammassairauksien perushoidon järjestämisestä.
Palvelujen piiriin kuuluvat kaikki pelkosenniemeläiset ja savukoskelaiset.

Hoitoon pääsy määräytyy terveysperusteisesti, perustuen hammaslääketieteelliseen hoidon tarpeeseen ja kansallisiin kiireettömän hoidon yhtenäisiin perusteisiin suun terveydenhuollossa.

Hoitoon hakeudutaan hammashuollon ajanvarauksen kautta, joko soittamalla tai käymällä vastaanotolla. Tällöin selvitetään potilaan henkilötiedot ja tehdään potilaan tarvitseman hoidon tarpeen ja kiireellisyyden ensiarvio.

Henkilöiltä, joka on täyttänyt 18 vuotta, peritään kuntayhtymän hallituksen hyväksymät maksut, jotka perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuasetukseen.
Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksukatto ei koske hammashuoltoa toistaiseksi.
1.1.2022 alkaen suun perusterveydenhuollon maksut tutkimuksesta ja hoidosta sekä suun ja leukojen erikoissairaanhoidon toimenpiteistä lasketan maksukattoa kerrytäviksi. Maksukaton ulkopuolelle jäävät käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä maksu, viivästyskorko ja perintäkulut, hammastekniset kulut, lääkärin todistusmaksut ja kotona annettava palvelu.

Koronavirustilanteeseen varautuminen suun terveydenhuollossa

Henkilöillä, joilla on todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla on hengitystie-infektion oireita tai kuumetta  (yli 37.5 C) tai jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä maista, joihin kohdistuu matkustusrajoituksia sekä flunssaoireita potevat henkilöt,  kiireetön hoito siirretään eteenpäin.  Näille väestöryhmille tarjotaan vain kiireellinen suun terveydenhoito.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin,  kiireetön suun terveydenhoito siirretään kunnes olet parantunut.  Tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti, joten ota yhteyttä Suun terveydenhuollon numeroon 040 5638 425.


Jos epäilet koronavirusta:

Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä ennen näytteeseen tuloa

ma-pe klo 8:00-13.30 puh. 040 563 8131 Pelkosenniemen terveyskeskus
ma-su klo 8-16 puh. 040 128 5295 Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukan infektiovastaanotto ja koronaneuvontapuhelin -> Saat puhelimitse ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Koronanäytteet otetaan

ma-pe klo 8-13.30 Pelkosenniemen terveyskeskus
ma-pe klo13.30-21 ja la-su klo 8-21 Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka   Testitulosten saaminen kestää noin 5-vuorokautta, jonka ajan sinun pitää olla karanteenin oloisissa oloissa.

Päivitetty 22.06.2021

Linkit