Terveyspalvelut

 

KORONAVIRUS

 

Jos epäilet koronavirusta, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse

ma-to 8-14.45 ja pe 8-13.30  Pelkosenniemi 040 5638 131 tai Savukoski 0405637 757 

 

ma-to 15-21, pe 13.30-21 ja la-su 8-21  Hyvinvointikekus Lapponia 020 690 870 ,  Sairaalakatu 9, Kemijärvi

Öisin (klo 21-8)   Lapin Keskussairaala 016 322 4800, Ounasrinteentie 22, Rovaniemi

 

Yhteyttä voit ottaa myös sähköisesti (katso ohje alempaa), Vastaamme yhteydenottoosi ma-pe mahdollisimman pian joko samana tai seuraavana arkipäivänä. Jos yhteydenotto tapahtuu ennen klo 11, saat vastauksen samana päivänä.

Pelkosenniemeläisenä http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/pelkosenniemi/yhteydenotto-terveyskeskus/ tai

Savukoskelaisena http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/savukoski/yhteydenotto-terveyskeskus/ 

 

Oireista oma-arvion voit tehdä sähköisesti https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649

 

Voit ottaa yhteyttä myös Pelkosenniemen vuodeosaston hoitajiin 040 563 8130

 

Yleinen hätänumero (sairaankuljetus) 112

 

Koronavirustilanteeseen varautuminen suun terveydenhuollossa

 

Henkilöillä, joilla on todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla on hengitystie-infektion oireita tai kuumetta  (yli 37.5 C), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin sekä flunssaoireita potevat henkilöt,  kiireetön hoito siirretään eteenpäin.  Näille väestöryhmille tarjotaan vain kiireellinen hoito.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin,  kiireetön hoito siirretään kunnes olet parantunut tai koronavirustilanne rauhoittunut.  Tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti.

 

Tämän hetkisen tiedon (THL 24.3.2020) mukaan vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat yli 70-vuotiaat henkilöt.  Lisäksi vaaraa voivat erityisesti iäkkäillä lisätä sairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä, esimerkiksi

 • vaikea-asteinen sydänsairaus
 • huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus
 • diabetes, johon liittyy elinvaurioita
 • krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta
 • vastustuskykyä heikentävä tauti kuten aktiivisessa solunsalpaajahoidossa oleva leukemia tai lymfooma (ei ylläpitohoito)
 • muita tekijöitä, jotka yleisesti ottaen heikentävät keuhkojen toimintaa ja saattavat lisätä koronavirusinfektion riskiä terveydelle, ovat sairaalloinen ylipaino (BMI yli 40) sekä päivittäinen tupakointi.

 

Vuodeosastolla vierailu kielto 13.3.2020 alkaen koronavirus tartuntojen ehkäisemiseksi. Voimassa toistaiseksi.

 

Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien yhteinen terveydenhuollon kuntayhtymä tuottaa molempien kuntien alueella laadukkaat ja kuntalaista lähellä olevat terveyspalvelut.

Pelkosenniemen, Savukosken ja Sallan kunnat sekä Kemijärven kaupunki muodostavat ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen. Yhteistoiminta-alue vastaa yleisestä terveysvalvonnasta, eläinlääkintähuollosta ja ympäristönsuojelun viranomaistehtävistä.

 

Tutustu palveluihin tarkemmin vasemman reunan valikon kautta.

 

Uusi palvelu, sähköinen yhteydenotto Pelkosenniemen ja Savukosken terveyskeskukseen on otettu käyttöön 9.3.2020 alkaen

Palvelu tarjoaa vaihtoehdon terveyskeskukseen soittoon tai käymiseen. Voit laittaa viestiä silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit olla yhteydessä sekä pitkäaikaissairauksiin liittyvissä asioissa tai myös tavanomaisissa päivystysluonteisissa ongelmissa (esim. äkilliset hengitystietulehdukset, selkäkivut, nyrjähdykset). Hätätilanteeseen palvelu ei sovellu. Soita silloin 112.

Kun täytät ja lähetät lomakkeen terveyskeskukseen, lähettämäsi tiedot kirjataan sairauskertomukseen.

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian joko samana tai seuraavana arkipäivänä. Jos yhteydenotto tapahtuu ennen klo 11, saat vastauksen samana päivänä.

Miten toimin?

 1. Kirjaudu palveluun: Pelkosenniemeläisenä http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/pelkosenniemi/yhteydenotto-terveyskeskus/ tai Savukoskelaisena http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/savukoski/yhteydenotto-terveyskeskus/
  • Palvelussa käytetään Suomi.fi -tunnistautumista. Voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
  • Kun käytät palvelua ensimmäisen kerran, sinulle luodaan automaattisesti asiointitili. Kaikki viestit säilyvät siellä tallessa ja vain sinä pääset sinne.
  • Jos käytät palvelua ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään kirjauduttuasi sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Tietoja käytetään maksuttomien heräteviestien lähettämiseen.
 2. Täytä sähköinen yhteydenotto ja napsauta Lähetä-painiketta.
  • Samalla tunnistautumisella pääset kirjautumaan OmaKantaan, jossa voit mm. uusia respetit
 3. Saat heräteviestin sinulle saapuneesta vastauksesta
  valintasi mukaan sähköpostiisi ja/tai matkapuhelimeesi
 4. Kirjaudu jälleen palveluun lukeaksesi saamasi vastauksen.
  • Klikkaa painiketta Lue vastaus
  • Vastaukset tulevat asiointitilillesi, jossa ne säilyvät tallessa ja vain sinä pääset lukemaan ne