Uudelle Asukkaalle


Tervetuloa Pelkosenniemelle!

Pelkosenniemi on pieni, yhteisöllinen ja innovatiivinen kunta Itä-Lapissa.

Ammennamme voimaa Lapin ainutlaatuisesta luonnosta, joka mahdollistaa monipuolisen elinkeino- ja harrastustoiminnan. Pyhä-Luosto -kansallispuisto ja Pyhätunturin matkailukeskus sijoittuvat kuntaamme.

Olen iloinen saadessani työskennellä maisemissa, johon muualta Suomesta tullaan lomalle.

Kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen

Päivi Vauhkonen, kunnanjohtaja

Ohessa koottu infopaketti sinulle uusi asukas, olet sitten etsimässä itsellesi työpaikkaa, asuntoa, tonttia tai lapsellesi hoito- tai koulupaikkaa.

Olet lämpimästi tervetullut asukkaaksi kuntaamme!


Monipuolinen Pelkosenniemi

Pelkosenniemi tarjoaa asukkailleen monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia, lähes jokaiselle jotakin. Pelkosenniemellä voit kokea täydellisen luonnon rauhan monipuolisessa ja vaihtelevassa maastossa. Täältä löydät monipuoliset tunturit, Suomen eteläisimmän tunturijonon, joka yhdistää Pyhätunturin Luostoon. Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääset kokemaan karun luonnon ja jopa 400-vuotiaita metsiä.

Pelkosenniemellä on paljon ainutlaatuisia luonnontilaisia Aapasoita, jotka vaikuttavat lähes rannattomilta. Aapasoiden reunoilla pääset todelliseen erämaahan.

Vettä rakastava löytää Pelkosenniemeltä monipuolisen vesistöluonnon. Alueella Kemijoen, Kitisen ja Luiron lisäksi löytyy monta pientä sivujokea koskineen, Pyhäjärvi sekä useita pieniä suolampia.


Harrastusmahdollisuudet

Vaikka Pelkosenniemi on pinta-alaltaan pieni, harrastusmahdollisuudet ovat suuret. Monipuolisten luontoharrastusten lisäksi täällä toimii Kansalaisopisto, Koillis-Lapin Musiikkiopisto sekä erilaiset kerhot. Lisäksi Pyhätunturi ja Luostotunturi tarjoavat upeat puitteet lasketteluun sekä laajan latuverkoston hiihtoon. Luostolta löytyy myös Ametistikylpylä. Muita uimahalleja löytyy ihan naapurista Kemijärveltä ja Sodankylästä.


Arkipäivän palvelut

Elämä Pelkosenniemellä on verkkaista ja leppoisaa. Luonto rauhoittaa ja mieli lepää. Mutta jos kuitenkin tarvitset lääkäriä, löytyvät nekin palvelut omasta kunnasta. Pelkosenniemellä toimii oma terveyskeskus, josta löytyvät lääkäripalveluiden lisäksi laboratorio, röntgen, vuodeosasto, kuntoutus ja hammaslääkäri. Palveluihin ei tarvitse jonotella turhaan ja palvelu on aina ystävällistä.

Järjestöjen tuottamat etäpalvelut

Etäpalvelutarjotin sisältää järjestöjen tarjoamia etäpalveluja ja -toimintoja, joihin voi osallistua kotoa käsin puhelimen, tietokoneen tai tabletin avulla. Etäpalvelutarjotin | Lappilaiset