Työpaja Syke

Työpaja SYKE on Pelkosenniemen kunnan järjestämää työtoimintaa. Pajan työvoiman rungon muodostavat palkkatuella palkatut työtekijät. Heidän kanssaan työskentelevät kuntouttavassa työtoiminnassa ja työkokeilussa olevat henkilöt. Asiakkaita ohjataan työkokeiluun myös kunnan muille osastoille, kuten tekniseen toimeen, päiväkodille ja Palvelukoti Onnelaan.

Työpajan henkilöstömäärä vaihtelee suuresti, yleensä vahvuus on 3-10 henkilöä. Henkilöstö ohjautuu työpajalle yhdessä TE-palveluiden kanssa tehtävien työttömien aktivointisuunnitelmien kautta.

Työpajalla keskitytään ensisijaisesti auttamaan kotona asuvia ikäihmisiä hoitamalla heidän viikkosiivouksensa, pilkkomalla ja kantamalla polttopuut sekä tekemällä lumityöt. Kesällä leikataan nurmikot ja tehdään pienimuotoisia puutarhatöitä sekä haravoidaan lehtiä. Ikääntyviä pyritään auttamaan myös pienissä korjaustöissä ja apua vaativissa muissa ongelmatilanteissa. Työtä tehdään kiinteässä yhteistyössä kunnan kotipalvelun kanssa ja kohteita valittaessa työt ikäihmisten parissa ovat ensisijalla.

Tilauksesta avustetaan esim. muutoissa kirkonkylän alueella. Myös kauempana asuvien kiinteistönomistajien mökeistä ja muista rakennuksista sekä pihoista huolehditaan etenkin kesäaikaan.

Työpajan tehtävänä ovat myös kunnan liikuntapaikkojen hoito ja kiinteistöhuollon avustavat tehtävät. Talvella työllistää varsinkin jääkiekkokaukalon hoito. Liikuntapaikoista huolehtiminen on lasten ja nuorten sekä koko yhteisön hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeätä. Syke osallistuu myös kunnan mittavan tuli- ja taukopaikkaverkoston huoltoon ja ylläpitoon.

Työpajalla on pieni kirpputori, josta asiakas voi löytää mm. vaatteita, astioita, muita kodin tarve-esineitä, huonekaluja sekä kirjoja. Kirpputorin hoitaja pystyy auttamaan myös pienissä ompelutöissä ja esimerkiksi vetoketjujen vaihdoissa. Työpajan henkilöstö on säännöllisesti vaihtuvaa. Asiakkaita pystytään kuitenkin auttamaan monissa asioissa.

Käyntiosoite:
Työpaja Syke
Sodankyläntie 16
98500 Pelkosenniemi

Puh. 040 359 2946

Lisätietoja:
Sosiaalijohtaja puh. 040 532 0474
Työpajaohjaaja puh. 040 356 1775