Päiväkoti

Tule leikkimään ja liikkumaan, tule metsäpolkuja tutkimaan kavereiden kanssa!

Pelkosenniemen päiväkoti sijaitsee metsän polkujen ja latujen, sekä luistelukaukalon reunalla. Kalastus- ja uintimahdollisuus on myös läheisellä joella. Päiväkodin piha on suuri leikkipuisto, jossa on tilaa pelata, juosta hippasta ja kiipeillä telineillä. Luonto, leikki, liikunta ja luovuus ovat meille tärkeitä arvoja toiminnassamme. Niinpä päiväkodissa leikitään ja liikutaan paljon, opitaan luonnosta ja kaveruudesta, retkeillään ja ulkoillaan säällä kuin säällä. Nikkaroidaan ja maalaillaan, musisoidaan, hoidetaan kasvimaata, käydään kirjastossa ja pidetään kekkereitä ja talkoillaan vanhempien kanssa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen sekä paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan, jota arvioidaan ja päivitetään vuosittain.

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia, yhteistyössä lapsen perheen kanssa. Teemme myös yhteistyötä läheisen koulun ja mm. paikallisen Mll:n kanssa.

 

Pelkosenniemen kunta tarjoaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta kirkonkylän päiväkodissa sekä sesonkikauden aikaan Kuusirannan ryhmässä, Pyhäjärven rannassa, suurten kuusten alla.

 

Päivähoitopaikkaa haetaan aina kirjallisesti.  Hakemuksia saa päiväkodilta tai alla olevasta linkistä tulostamalla ja palauttamalla päiväkotiin. https://pelkosenniemi.daisynet.fi/.

 

 

Mikäli tarvitset varhaiskasvatuspalveluja Pelkosenniemeltä, mutta asut muualla kuin Pelkosenniemellä, ota yhteyttä oman kuntasi päivähoitopalveluihin. Kunnat voivat tehdä keskenään päivähoitosopimuksen, mikäli lapsella on oikeus päivähoitopaikkaan ja mikäli ryhmässä on tilaa.

 

Lisätietoja:

Pelkosenniemen päiväkoti, Koulutie 7, 98500 PELKOSENNIEMI, 040 763 1765, 040 754 6982.

Päiväkodin johtaja, Maria Poukkanen, 040 754 7315, (paras aika tavoittaa klo 8-10 tai klo 14 jälkeen).

Hallinto- ja sivistysjohtaja, Riitta Savukoski, 0400 222 191.

 

Ajankohtaista

Esiopetuksen uusi toimintakausi alkaa 12.8. 2020 klo 10.00.

Kysy kerhotoiminnasta.  Kerhopaikkoja on rajoitetusti kaudella 2020-2021.